strictly cars with character

Onthulling Polestar 2 nabij: dit is het eerste beeld

4 januari 2019

Rond de zomer gaat de Polestar 1 de weg op, maar de Geely-dochter introduceert nóg een model in 2019. De Polestar 2, een vierdeurs fastback, komt binnenkort onder het doek vandaan.

In 2025 beslaat het wereldwijde wagenpark aan elektrische auto’s zo’n 29 miljoen exemplaren, is de verwachting. Het nieuwe merk Polestar (net als Volvo onderdeel van het Chinese autoconcern Geely) wil van de groei van de EV-markt profiteren door middel van de introductie van verschillende elektrische auto’s. Eerst is daar de Polestar 1 (een plug-in hybride met een elektrische actieradius van 150 kilometer), waarna de volledig elektrische Polestar 2 en 3 volgen.

Details

De Polestar 2 zal binnenkort aan de wereld getoond worden en in afwachting daarvan maakt Polestar ons nieuwsgierig met een teaserbeeld van de elektrische vierdeurs fastback. We zien de achterzijde van de Zweedse Chinees vanuit vogelperspectief. Opvallend is dat de brede ruitpartij tot ver naar achteren doorloopt. Ook zien we een brede led-strip.

Volvo-dna

Naar het schijnt zal de Polestar 2 een sterk Volvo-dna hebben. De auto leent onder meer stijlkenmerken van de Volvo 40.1 Concept en 40.2 Concept. De 40.1 Concept vormde ook al de basis voor de Volvo XC40.

Gaat de Polestar 2 lijken op dit studiemodel van Volvo?

De Polestar 2 krijgt een actieradius van circa 480 kilometer, waarbij het vermogen zo’n 400 pk bedraagt. Ook is al bekend hoeveel de fastback moet kosten; ongeveer net zo veel als de Tesla Model 3. Voorlopig kost de goedkoopste Model 3 ruim 58.000 euro in ons land, maar een goedkopere versie volgt later. Overigens kun je de Polestar 2 niet kopen, maar wel rijden in een abonnementsvorm.

Nog een noviteit. De Polestar 2 wordt ’s werelds eerste auto die voorzien is van de human-machine interface technologie van Google. Verder is Google Assistant aan boord.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer