strictly cars with character

In 2019 is elke nieuwe Volvo voorzien van enige vorm van elektrificatie

5 juli 2017
Nog twee jaar en elke nieuwe Volvo die de showroom uitrijdt, is voorzien van enige vorm van elektrificatie. De Zweden zetten vol in op mild hybrids, plug-ins en volledig elektrische modellen. De topman van Volvo, Håkan Samuelsson, zei recent al dat zijn merk vanaf 2023 de dieselmotor in de ban doet. Nu geeft Volvo weer een statement af door te melden dat vanaf 2019 elk nieuw model een elektromotor aan boord heeft, al dan niet in combinatie met een verbrandingsmotor.

Klant

Volgens Samuelsson is de beslissing vooral genomen omdat de klant er om vraagt. “De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten.”

Polestar

Volvo komt de komende tijd met tal van volledig elektrische modellen, plug-in hybrides en Volvo’s voorzien van ‘mild hybrid’-technologie. Tussen 2019 en 2021 staan er liefst vijf Volvo’s op het programma die volledig elektrisch zijn. Twee van dat vijftal zijn afkomsting van Polestar, de performance-divisie van Volvo. Onder mild hybrids verstaat Volvo auto’s voorzien van een 48 Volt –systeem. Het doel van het Zweedse merk is om in 2025 ten minste een miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht te hebben.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer