Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

400 pk voor Audi RS Q3 en RS Q3 Sportback

Audi monteert al sinds jaar en dag haar 2,5-liter vijfcilinder TFSI in veel van haar sportiefste modellen. Zo ook in Audi RS Q3 en RS Q3 Sportback. Met een vermogen van 400 pk is de nieuwste generatie van de prijswinnende motor flink krachtiger geworden.

Audi is trots op het feit dat haar 2,5-liter vijfcilinder TFSI al negen keer is verkozen tot Engine of the Year. De krachtbron met zijn herkenbare geluid is dus ook weer in de nieuwe Audi RS Q3 en RS Q3 Sportback geplaatst. Het Duitse merk deed dat wel met beleid, want de nieuwste generatie schopt het tot een vermogen van 400 pk, liefst 17 procent meer dan voorheen. De Audi RS Q3 sprint - begeleid door een 7-traps S tronic-automaat - in 4,5 tel van 0-100 km/u.

Sportief uiterlijk

Natuurlijk doet de Audi RS Q3 ook aan bijpassend uiterlijkvertoon. Prominent in het vooraanzicht is full LED-verlichting waarneembaar. Degrille met honingraatstructuur voert Audi Sport uit in hoogglans zwart, terwijlhet daaronder een bumper monteert met grote luchtinlaten en zogenaamdeboemerang-blades. Ga je naast de auto staan, dan vallen de verbrede wielkastenop met joekels van wielen. 20-inch is de standaard maat, maar 21-inchexemplaren bestel je net zo makkelijk. Aan de achterzijde zijn een dakspoileren diffuser met geïntegreerde ovale uitlaatpijpen de opvallendstedesignkenmerken.

Dynamic Chassis Control

Quattro vierwielaandrijving bestaat dit jaar veertig jaar en vanzelfsprekend is de RS Q3 met de beproefde technologie uitgerust. Het RS sportonderstel is één centimetertje verlaagd. De letter ‘RS’ staan verder op de speciale remmen. Zelfs keramische RS-remschijven zijn leverbaar. Op de optielijst staat ook Dynamic Chassis Control. Van de iets hogere koets van de Audi RS Q3 en RS Q3 Sportback merk je dan bochten weinig, omdat elke neiging tot overhangen in de kiem wordt gesmoord.

RS MODE-knop

Nieuw tussen de zes rijmodi zijn de RS1 en RS2-instelling.Je selecteert daarin naar eigen voorkeur hoe motor, transmissie, quattro,besturing en uitlaatsound zijn ingesteld. Dat kan snel dankzij de speciale RSMODE-knop op het sportstuurwiel. Het MMI touch display is eveneens zelf te configureren.De RS Q3 heeft sportstoelen aan boord die zijn bekleed met een mix vanalcantara en leder.

De nieuwe Audi RS Q3 kost € 103.170, terwijl je voor de RS Q3 Sportback € 104.470 neertelt.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.