strictly cars with character

Een bedrijfswagen verzekeren: praktische info

10 november 2021

Exclusieve auto’s - zoals waar iedere uitgave van Carros weer vol mee staat - zijn leuk om naar te kijken. Helaas is het gros van de auto’s op de Nederlandse wegen een stuk minder interessant en esthetisch aantrekkelijk. Maar dat neemt niet weg dat die voertuigen op hun beurt weer een hele andere ander functie kunnen vervullen, en hartstikke nuttig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsauto, zoals een bestelauto. Ga jij een nieuwe of andere bedrijfswagen kopen of leasen, en moet je de verzekering hiervoor regelen? Hieronder lees je allerlei praktische informatie daarover.

 

Gratis stockfoto met bestelbus, bestelling, gebouw Stockfoto

Bron: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/weg-gebouw-busje-geparkeerd-4391469/

 

Verschillende typen verzekeringen voor een bedrijfswagen

Het aantal ondernemers in ons land is de afgelopen jaren behoorlijke gestegen. Veel van deze ondernemers en hun eventuele medewerkers hebben een eigen voertuig zoals een bestelauto nodig voor de uitvoering van hun dagelijkse werk. Omdat ze naar wisselende locaties moeten, die ook nog eens niet goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Of omdat ze producten naar klanten moeten brengen. Of omdat ze gereedschap en werkmaterialen bij de hand moeten hebben.

 

Ga je de openbare weg op, dan moet je een bedrijfswagen verzekeren. Om de financiële gevolgen van materiële of letselschade die je bij anderen kunt veroorzaken af te dekken, ben je wettelijk verplicht minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Wil je ook de financiële gevolgen van schade aan je eigen bedrijfsauto verzekeren, dan kun je kiezen voor WA + beperkt casco (schade buiten je eigen schuld om ontstaan) of allrisk (alle schades gedekt).

 

Aanvullende verzekeringen voor een bestelauto

Verzekeren is vaak maatwerk, niet iedereen stelt immers dezelfde wensen en eisen. Bovendien bepaalt onder meer de leeftijd van het voertuig welke autoverzekering je het beste kunt kiezen. Naast de basisverzekeringen kan het verstandig zijn je bestelauto aanvullend te verzekeren. Met bijvoorbeeld een inzittendenverzekering, ladingverzekering of pechhulp.

 

Bij lease is een autoverzekering niet altijd nodig

Het leasen is vanwege de geboden flexibiliteit en economische voordelen een populaire keuze. Wil jij een nieuwe – of in ieder geval andere – bedrijfswagen leasen? Dan is het afsluiten van een autoverzekering niet altijd nodig. Gaat het om operational lease, dan is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor de verzekering. De kosten hiervoor zijn verwerkt in het maandelijkse leasebedrag dat je betaalt. Is er sprake van financial lease? Dan ben jij als economisch eigenaar van het voertuig wel verantwoordelijk voor de verzekering. 

 

Tijd en geld besparen: een win-win

Iedere uitgave van Carros staat vol met mooie auto’s om bij weg te dromen. Maar er is een tijd van dromen, en een tijd van werken. Dat werken maakt het immers ooit misschien wel mogelijk een dergelijke luxe auto zelf te mogen bezitten. En bij dat werken gaat het soms om klussen die – geef het maar toe – wat saai zijn. Denk aan het uitzoeken van verzekeringen. Helemaal als het ook nog eens om echt niet spannende auto’s gaat, zoals een bedrijfswagen. Wil je hier de volgende keer niet al te veel tijd kwijt zijn, en er niet onnodig veel voor betalen? Doe dan je voordeel met bovenstaande informatie!


In een eerder verschenen artikel vind je nog meer bespaartips voor een autoverzekering, net zoals in een artikel me handige tips voor een zakelijke autoverzekering.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer