strictly cars with character

Zo vind je de goedkoopste autoverzekering

1 juni 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering, maar wil je niet te veel betalen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost leg ik je uit hoe je de goedkoopste autoverzekering kunt vinden.

Autoverzekering berekenen

Het eerste wat je moet doen om de goedkoopste autoverzekering te vinden, is het berekenen van je premie. Dit kun je doen bij verschillende verzekeraars door een online berekening te maken. Hierbij vragen ze naar jouw persoonlijke gegevens, zoals leeftijd, postcode, schadevrije jaren en het type auto dat je rijdt. Aan de hand van deze gegevens wordt jouw premie berekend. Het is verstandig om bij meerdere verzekeraars de verzekering voor de auto te berekenen, zodat je het aanbod goed kunt vergelijken.

Bekijk de dekking

Bij het vergelijken van de premies is het ook belangrijk om te kijken naar de dekking die bij de verzekering hoort. Een WA-verzekering is de goedkoopste optie, maar geeft ook de minste dekking. Als je meer zekerheid wilt hebben bij een ongeval, kun je kiezen voor een WA+ of allrisk verzekering. Deze verzekeringen zijn duurder, maar de verzekeraar vergoedt dan wel meer schade. Door goed te kijken naar de dekking en welke risico's je zelf wilt afdekken, kun je een goede keuze maken.

Schadevrije jaren

Een ander belangrijk aspect bij het vinden van de goedkoopste autoverzekering, zijn jouw schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je kunt krijgen op de premie. Het is dus belangrijk om te weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Heb je schade gereden en is dit niet op jouw naam terechtgekomen, dan kun je dit melden bij de verzekeraar waar de schade bekend is. Zo krijg je alsnog de korting waar je recht op hebt.

Korting op verzekeringen

Vaak hebben verzekeraars speciale acties of kortingen, waardoor je nog goedkoper uit bent. Zo krijg je soms korting als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde verzekeraar, zoals een inboedelverzekering of reisverzekering. Ook kun je korting krijgen als je voor een langere periode de premie vooruit betaalt of als je jouw auto voorziet van bepaalde beveiligingsmaatregelen. Dit zijn allemaal zaken waar je op kunt letten om nog goedkoper uit te zijn.

Er zijn dus verschillende manieren om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Door bij verschillende verzekeraars de verzekering te berekenen en goed te kijken naar de dekking en jouw schadevrije jaren, kun je een weloverwogen keuze maken. Daarnaast is het slim om te kijken naar kortingsacties die verzekeraars vaak hebben. Zo kun je flink besparen op de premie van je autoverzekering.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer