strictly cars with character

Carros nieuwsflash: Lynk & Co, Fisker en Mercedes-Benz

12 december 2016
Carros nieuwsflash van maandag 12 december: Lynk & Co 01 leent basis van nieuwe Volvo XC40, achterzijde van de Fisker Emotion in beeld en Mercedes-Benz E-Klasse Coupé duikt op in brochure.

Lynk & Co: Volvo met een hip sausje

Eind oktober schreven we al uitgebreid over de komst van het nieuwe automerk Lynk & Co, een initiatief van Geely; het Chinese moederbedrijf van Volvo. Inmiddels is bekend dat het eerste model van Lynk & Co - de 01 genaamd – een SUV is gebasseerd op de nieuwe generatie Volvo XC40. Er is de keuze uit een 1,5 driecilinder krachtbron met 180 pk en een tweeliter viercilinder. Of er ook sprake is van plug-in hybrides en elektrische aandrijflijnen is niet bevestigd, al wordt hun komst wel verwacht. Voor de Lynk & Co 01 ga je niet naar het dealerbedrijf, maar je bestelt hem online, bijvoorbeeld via Alibaba. In geval van onderhoud of reparatie gebruikt Lynk & Co standaard een haal- en brengservice. Ook zal de Lynk & Co 01 te openen zijn via je smartphone. Het grote voordeel daarvan is dat autodelen kinderspel wordt. De Lynk & Co 01 wordt in 2018 in Europa verwacht.

Fisker Emotion toont achterzijde

De Fisker Emotion konden we al van de voor- en zijkant aanschouwen. Maar de achterzijde werd maar niet getoond. Tot vandaag. Daarmee lijkt de elektrische aangedreven Emotion klaar voor zijn introductie volgend jaar. Tot de opvallende features van de nieuwe Fisker behoren onder meer de Gullwing-deuren en een batterij van grafeen. Door dit ‘materiaal van de toekomst’ te gebruiken, belooft Fisker snellere laadtijden, een langere levenscyclus van de batterij en een fikse actieradius. Op één stekkerlading moet 640 kilometer kunnen worden afgelegd.

Mercedes-Benz E-Klasse Coupé duikt op in brochure

Ergens deze maand wordt Mercedes-Benz E-Klasse Coupé onthuld. De Belgische website AutoTijd heeft echter al de brochure in haar bezit en plaatste daar foto’s van. Het vooraanzicht is haast identiek aan dat van de E-Klasse sedan, het grootste verschil zit hem natuurlijk in de coupé-daklijn en de achterzijde. In de brochure is onder meer te lezen dat er drie benzineversies beschikbaar zijn - E 200, E 300 en de E 400 4MATIC met 333 pk - en één diesel, de E 220 d. Een AMG E50 zal dan in een later stadium volgen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer