strictly cars with character

Kwartet! Het Aston Martin Vanquish Zagato-viertal is compleet

16 augustus 2017
De Aston Martin Vanquish Zagato en Vanquish Zagato Volante krijgen er twee broertjes bij. Het gaat om de Vanquish Zagato Speedster en Shooting Brake. Nu ze met z’n vieren zijn, ziet u misschien de bomen door het Vanquish Zagato-bos niet meer. Dus even een korte voorstelronde. Eerder kwam Aston Martin al met de Vanquish Zagato en Vanquish Zagato Volante. De eerste is de coupé en de tweede een cabrio met een klapdak.

Shooting Brake

De nieuwkomers zijn dus de Vanquish Zagato Speedster en Shooting Brake. De Speedster heeft geen klapdak en herkent u aan de zwarte aerodynamische koepels achter de voorstoelen. Hoe de Shooting Brake er precies uit komt te zien, weten we pas op het concours d’elegance van Pebble Beach. Best spannend, zo’n mix van een stationwagon en een coupé.

Beperkt

De nieuwe aanwinsten binnen de Vanquish Zagato-familie komen naar goed gebruik in een gelimiteerde oplage. De Speedster wordt 28 maal gebouwd (en is al uitverkocht), terwijl de Shooting Brake 99 maal het levenslicht ziet, net als de Vanquish Zagato en Vanquish Zagato Volante. De vier varianten samen tellen op tot 325 stuks. De Zagato’s nemen de Aston Martin Vanquish S als basis, dus als koper krijg je de beschikking over een atmosferische V12 met een vermogen van 600 pk.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer