strictly cars with character

Vernieuwde Porsche Macan S wordt ietsje krachtiger

11 december 2018

Sinds deze maand is de gefacelifte Porsche Macan te koop bij de Porsche-dealer. In maart komt daar de Macan S bij. En die versie is krachtiger dan voorheen.

Porsche spreekt over de nieuwe Macan S, maar natuurlijk gaat het om een facelift. Het meest opvallende uiterlijke kenmerk is de led-lichtstrip aan de achterzijde. Onderhuids is er ook het een en ander gebeurd, want de 3,0-liter V6-turbobenzinemotor is nieuw en levert voortaan een vermogen van 354 pk. Dat is 14 pk meer dan voorheen, terwijl het maximumkoppel 20 Nm hoger ligt. Voorzien van het Sport Chrono Pakket snelt de Macan S in 5,1 seconden van nul naar honderd.

Grotere remmen

Nu de Porsche Macan S iets krachtiger wordt, hebben de Duitsers nog eens goed gekeken naar de remmen. Op de voorwielen zijn grotere en dikkere remmen geplaatst. Bovendien is het rempedaal 300 gram lichter, waardoor de bestuurder met meer gevoel de remkracht kan verdelen.

911-stuur

Om de rijdynamiek te verbeteren zijn de montagepunten van de schokdempers voortaan van aluminium en niet meer van staal. Ook zijn de stabilisatoren afgesteld voor een neutraler weggedrag. Op de optielijst staan het Porsche Active Stability Management (PASM), in hoogte verstelbare luchtvering en Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). Een andere extra is het GT-sportstuurwiel uit de 911. De liefhebbers van sportief rijden opteren voor het Sport Chrono Pakket.

De vernieuwde Macan S is per direct te bestellen vanaf 99.900 euro. De levering begint in maart 2019.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer