strictly cars with character

Pininfarina Battista: 1.900 pk sterk elektrisch beest

12 december 2018

Pininfarina werkt aan de Battista; een elektrische hypercar met onnavolgbare prestaties. Binnen de twee tellen sprint je van nul naar honderd, terwijl de top op 400 km/u ligt.

In een eerder stadium in zijn ontwikkeling heette de Battista nog gewoon de PF0. Maar dat bekt natuurlijk niet lekker. Bovendien moest oprichter van het bedrijf - Battista Pininfarina – nodig eens geëerd worden. Het eresaluut is geen misselijke: de elektrische Pininfarina Battista levert een vermogen van liefst 1.900 pk. En ja, daar wil de uit koolstofvezel opgetrokken hypercar wel mee vooruit. Binnen twee tellen snel je vanuit stilstand naar de honderd en de 0-300 km/u sprint verloopt in 12 tellen. De acceleratiepret gaat door tot 400 km/u en daarmee is de Pininfarina Battista in het rijk van Bugatti en Koenigsegg aanbeland. In theorie moet de Battista 450 kilometer op één stekkerlading aankunnen, al moet je dan wel je rechtervoet beheersen.

Pittige concurrentie

Als de Pininfarina Battista in 2020 op de markt komt, dan zijn er 150 exemplaren beschikbaar waarvan er 50 naar Europe komen. Reken wel op prijskaartjes van dik boven de 2 miljoen euro. Dat geld kun je ook bewaren voor de McLaren Speedtail of de Aston Martin Valkyrie; hypercars die rond dezelfde tijd hun introductie krijgen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer