strictly cars with character

Carros nieuwsflash: BMW 2 Serie Gran Coupé op komst

3 januari 2019

Kort automotive-nieuws- en geruchten lees je in de Carros nieuwsflash. Dit is de oogst van donderdag 3 januari: BMW 2 Serie wordt ook als Gran Coupé leverbaar, Noorwegen is hét EV-land en elektrische BMW iX3 komt volgend jaar.

BMW 2 Serie groeit verder: Gran Coupé op komst

De BMW 2 Serie is er momenteel al als Coupé, Cabrio, Active Tourer en Gran Tourer, maar de oplettende BMW-volger weet dat er dan nog zeker één carrosserievariant mist. Precies, een vijfdeursvariant met aflopende daklijn; de Gran Coupé. Die versie komt nog dit jaar op de markt (waarschijnlijk tegen het einde van 2019) en zal waarschijnlijk een flink aantal van de bekende 2 Serie-krachtbronnen lenen. De sterkste variant wordt de M2 Gran Coupé, die de 3,0-liter zes-in-lijn leent van de M2 Coupé. In Nederland biedt BMW overigens de normale M2 Coupé niet aan, maar wel de sterkere variant; de 410 pk sterke M2 Competition.


De BMW 2 Serie Coupé komt er ook als Gran Coupé

Noorwegen troeft Nederland af op EV-gebied

De decembercijfers tonen aan dat de elektrische auto, met dank aan de bijtellingsregels, behoorlijk leeft in Nederland. Toch zijn de Noren al een stuk verder. In 2018 was bijna één op de drie nieuwverkochte auto's daar een EV. De Noren willen de verkoop van auto’s met een brandstofmotor per 2025 stopzetten en maken daarin flinke stappen. In 2013 was het marktaanddeel van de volledig elektrische auto nog maar 5,5 procent en afgelopen jaar dus al 31,2 procent. In Noorwegen worden elk jaar een kleine 150.000 nieuwe auto’s verkocht, ongeveer één derde van het Nederlandse aantal.

BMW iX3 komt volgend jaar

BMW heeft met de i3 en i8 geëlektrificeerde auto’s in het aanbod met een volledig eigen snoet. Toch gaat het ook elektrische uitvoeringen uitbrengen van bestaande modellen. De eerste is de iX3; een stekker-SUV op basis van de X3. De iX3 wordt over een jaartje in de showroom verwacht en zal waarschijnlijk een vermogen meekrijgen van zo’n 270 pk. De actieradius bedraagt circa 400 kilometer. Met de elektrische SUV moet BMW de strijd aan gaan met de succesvolle Jaguar I-Pace en de aankomende Mercedes-Benz EQ C en Audi e-tron.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer