strictly cars with character

Buitenaards: BMW M850i xDrive Night Sky

4 januari 2019

De uitspraak ‘zo lelijk als de nacht’ geldt niet voor de BMW M850i xDrive Night Sky. De speciale uitvoering van de nieuwe 8 Serie vindt z’n inspiratie in de meteorenregen van vannacht.

Wellicht lag u heerlijk op één oor, maar wie vannacht wakker was kon een prachtige meteorenregen aanschouwen luisterend naar de naam ‘Quadrantids’. BMW grijpt de heelalpracht aan voor de introductie van een speciale uitvoering van de BMW M850i xDrive. Als ‘Night Sky’ is de coupé door BMW Individual voorzien van een duotoon lak. San Marino blauw loopt richting de achterzijde van de auto over in een zwarttint. Bronzen en goudkleurige pigmenten geven de lak een extra accent.

3D-geprint

In de vormen van onder meer de luchtinlaten, spiegelkappen en spoilers zijn de orthogonale lijnen – ook wel het Widmanstätten-patroon genoemd - van de meteorieten herkenbaar, aldus BMW. Diverse onderdelen zijn 3D-geprint, met als groot voordeel de gewichtsbesparing. De remklauwen zijn dankzij de innovatieve productiewijze liefst 30 procent lichter dan normaal.

Meteoriet

De Duitsers hebben zelfs echte stukjes meteoriet verwerkt, zoals op de middenconsole, in de startknop en in de versnellingshendel. Ook het iDrive-klikwiel en de dorpel bevatten stukjes buitenaards materiaal. In totaal gaat het om zo’n 600 gram.

Heelal

Nog geen genoeg verwijzingen naar sterrenhemels en meteorieten? BMW Individual heeft ook nog een geintje uitgehaald met de middenarmsteun. Het donkere leder kent perforaties waardoor de gemonteerde achtergrondverlichting vrij baan krijgt; het is alsof je naar het heelal kijkt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer