strictly cars with character

BMW 8 Serie Gran Coupé: twee extra deuren en meer ruimte

19 juni 2019

De BMW 8 Serie Coupé heeft er in de vorm van de BMW 8 Serie Gran Coupé een vierdeurs broertje bij. Zoals de naam al doet vermoeden is de Gran Coupé een stukje langer en ruimer de tweedeurs versie.

Na de BMW 8 Serie Coupé en Cabrio is de 8 Serie weer een model rijker. Dit najaar staat namelijk de BMW 8 Serie Gran Coupé in de showroom. Het grote verschil met de coupé is dat de Gran Coupé meer binnenruimte biedt. De wielbasis groeide ruim twintig centimeter en dat zorgt voor twee volwaardige zitplaatsen achterin met daartussen een derde, krapper plekje. Ook groeide het bagagevolume naar 440 liter.

Al die aanpassingen maakt de BMW 8 Serie Gran Coupé ook iets zwaarder dan de Coupé. Er komt, afhankelijk van de versie, minimaal zeventig kilo bij. De 8 Serie Gran Coupé M850i xDrive zal zelfs bijna 2.000 kilo gaan wegen.

Motoriseringen

Zwaarder of niet, traag zal de BMW 8 Serie Gran Coupé niet worden. De Duitsers presenteren drie krachtbronnen, waarvan de 340 pk sterke 840i de basis vormt. In 5,2 tellen snelt deze versie – voorzien van een 3,0-liter zescilinder in lijn benzinemotor – van nul naar honderd. De 840i xDrive is zelfs nog drie tienden rapper van z’n plaats. De BMW M850i xDrive Gran Coupé is voorzien van een 4,4-liter achtcilinder benzinekrachtbron en is goed voor een 0-100 km/u in 3,9 seconden. Dieselen kan ook. Dan kom je uit bij de 320 pk sterke BMW 840d xDrive Gran Coupé, met een 0-100 km/u-acceleratie in 5,1 seconden.

In november is de Nederlandse marktintroductie van BMW 8 Serie Gran Coupé. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend worden.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer