strictly cars with character

Hummer EV: de 5 opvallendste ‘gadgets’

8 april 2021

Hummer is terug en wel met een volledig elektrische mastodont. De gloednieuwe Hummer EV – vanaf 2023 in de showroom - zit vol met verrassende ‘gadgets’. Onze top-5.

#1 Crab Mode
Net als een krab beweegt de Hummer EV zijwaarts. De wielen kun je namelijk tot een hoek van 10 graden laten draaien. Ideaal als je de auto met een wielbasis van 3,21 op een krap parkeerplekje kwijt wilt. De gigant heeft dankzij vierwielbesturing een draaicirkel van nog geen elf meter.

#2 Extract Mode
Je kunt de Hummer EV ook bijna 15 centimeter hoger op zijn poten zetten dankzij de Extract Mode. De luchtvering bewijst vooral zijn waarde in ruig terrein. Fabrikant GM strooit overigens met meer modi. ‘Super Cruise’ gebruikt het voor de semi-autonome rij-eigenschappen zoals het zelfstandig van rijbaan kunnen wisselen.

#3 18 camera’s
De Hummer EV telt liefst 18 camera’s. Zo kun je naast, achter én onder de auto kijken. Dat laatste is een uitkomst als je wilt kijken wat er offroad onder je auto gebeurt.

#4 160 kilometer snelladen in tien minuten
De Hummer EV, straks verkrijgbaar als SUV en pick-up, is klaar voor 800V-supersnelladen. In slechts tien minuten kun je er 100 mijl aan rijbereik bijkrijgen, ofwel 160 kilometer. Het totale rijbereik bedraagt 560 kilometer.

#5 0-100 km/u in circa 3 seconden
De versie met 1.000 pk komt waarschijnlijk in een later stadium. Die topversie moet in circa drie tellen van nul naar honderd snellen. In eerste instantie is een versie met 841 pk het sportiefste model in de showroom en die variant is met een klassieke sprint in 3,5 tel nog altijd razendsnel.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer