strictly cars with character

Polestar 2 wint prestigieuze designprijs

13 april 2021

In de vorige editie van CARROS Magazine (#1-2021) reden we met de Polestar 2. Naar nu blijkt namen we plaats in een prijswinnend ontwerp, want de Zweedse nieuwkomer is nu bekroond met de prestigieuze Red Dot-award. Volgens de jury is Polestar 2 ‘Best of the Best’ in productdesign.

De Polestar 2 heeft best een uitgesproken, wat ‘boxy’ ontwerp, zo met die uitgestoken kont. En dan vind je de auto al snel ‘oerlelijk’ of ‘zeer goed geslaagd’. Na onze testrit bevonden wij ons in het laatste kamp. In de rubriek Publisher’s Vote schreef - mis geen editie van CARROS Magazine en word nu abonnee - Frank Kloppert: “Rest de vraag: is de Polestar 2 een mooie auto? In mijn ogen wel, zeker in het Zweedse blauw met licht interieur”.

Want kies je voor een donker gekleurd binnenste, dan doet het interieur wat ongezellig aan. Somber bijna. En dat is zonde, want het strakke veganistische interieur, zonder opsmuk, mag gezien worden.

Beste productontwerp van 2021

Niet gek dus dat de Polestar 2 nu aan de haal gaat met de Red Dot-award voor het beste productontwerp van 2021. De Zweed moest het opnemen tegen producten uit 60 verschillende landen. Polestar is in zijn nopjes. “Ik geloof dat we een sterke visuele identiteit hebben gecreëerd voor het merk Polestar. En als nieuwe speler kunnen we een designtaal creëren die eigentijds is en niet gebaseerd op traditionele paradigma's'', als Maximilian Missoni, Hoofd Ontwerp.

De Red Dot-jury beordeelde de inzendingen op liefst op negen criteria, waaronder innovatiegraad, functionaliteit, duurzaamheid en ergonomie.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer