strictly cars with character

Weekendtip: Techno Classica Essen

8 april 2016
In het Duitse Essen – op twee uurtjes rijden vanaf Utrecht – vindt deze dagen de Techno Classica plaats (nog t/m 10 april). En daar wordt met 2.500 klassiekers verdeeld over 20 hallen flink uitgepakt. Een kleine selectie.

Audi Avus quattro

Audi is aanwezig in Essen met ondermeer de Audi quattro Spyder en de Audi Avus quattro. De Audi quattro Spyder met middenmotor baarde in 1991 opzien tijdens de autosalon van Frankfurt. Verder dan een prototype kwam het helaas niet. In hetzelfde jaar toonde Audi in Tokio de Avus quattro. Diens W12-middenmotor was goed voor 509 pk.

Porsche 911 2.5 S/T

Porsche heeft een Porsche 911 2.5 S/T uit 1972 meegenomen. De auto was aan het begin van de jaren zeventig veel te zien in lange afstandraces, onder meer in Daytona, Sebring, op de Nürburgring en op Le Mans. Hij won de beroemde 24-uurs race in de GT-klasse voor auto’s met een cilinderinhoud tot 3,0 liter. Een paar jaar geleden dook de Porsche 911 2.5 S/T opeens weer op in de VS in vervallen staat. Na een fabrieksrestauratie die tweeëneenhalf jaar in beslag nam, staat hij nu weer te pronken op de Techno Classica.

500 K Special Roadster

Mercedes-Benz Classic presenteert in hal 1 een aantal van haar mooiste open modellen uit haar geschiedenis. Onder hen de 500 K Special Roadster (W 29, 1934-1936).

Land Rover Series 1

Landrover lanceert in Essen de  Land Rover Series 1 'Reborn'. Dat zijn 25 zorgvuldig geselecteerde authentieke Land Rovers Series 1 die na aankoop door Land Rover Classic in originele staat gerestaureerd worden. De nieuwe eigenaar kan kiezen vijf authentieke kleuren: Light Green, Bronze Green, RAF Blue, Dove Grey and Poppy Red.

Lamborghini Miura SV

Lamborghini viert 50 jaar Miura op de Techno Classica. Lamborghini PoloStorico -  de restauratieafdeling van de Italianen – toont de originele Miura SV zoals hij tijdens de Autosalon van Genève in 1971 onthuld werd.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer