Na in het eerste halfjaar van 2015 te zijn gepasseerd voor VW, is Toyota nu toch weer de grootste autobou" /> Na in het eerste halfjaar van 2015 te zijn gepasseerd voor VW, is Toyota nu toch weer de grootste autobou"> Na in het eerste halfjaar van 2015 te zijn gepasseerd voor VW, is Toyota nu toch weer de grootste autobou"> CARROS Magazine - Toyota weer grootste autobouwer
strictly cars with character

Toyota weer grootste autobouwer

26 oktober 2015

Na in het eerste halfjaar van 2015 te zijn gepasseerd voor VW, is Toyota nu toch weer de grootste autobouwer ter wereld.

Na drie kwartalen heeft het Toyota-concern (afgerond)bijan  7,5 miljoen voertuigen verkocht. Dat zijn er enkele tienduizenden meer dan de nummer twee het Volkswagen-concern met 7,43 miljoen auto’s. Dat Toyota het VW-concern weer voorbij is gestoken, heeft niets te maken met dieselgate, want de gevolgen daarvan kunnen nog niet zichtbaar zijn. De belangrijkste oorzaak is de tegenvallende groei in China, waardoor de verkopen daar sterk achterbleven bij de verwachtingen. Na Toyota en VW staat General Motors (GM) op de derde plaats met 7,2 miljoen verkochte voertuigen.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer