strictly cars with character

Totale gekte: de Hennessey Venom F5

20 juni 2017
Als Bugatti beweert dat Chiron de snelste auto op aarde is, dan is het Amerikaanse Hennessey er als de kippen bij om het tegendeel te bewijzen. Haar Hennessey Venom F5 moet meer dan 460 km/u op de klokken zetten. De Hennessey Venom F5 is vernoemd naar de sterkste tornado denkbaar: de F5 tornado. Mocht een dergelijke bries over je huis trekken – de windsnelheden lopen op tot ruim 500 km/u  - dan ben je er zeker van dat alles tot de kleinste grasspriet verzwolgen wordt.

Astronomisch

Zo alles vernietigend moet de Hennessey Venom F5 ook zijn. De topsnelheid moet oplopen tot zeker 460 km/u. Dat is ruim voldoende om de topprestatie van Bugatti Chiron te degraderen tot een voetnoot, want met een topsnelheid van 420 km/u tel je natuurlijk niet meer mee. Al heeft de Chiron met wat aanpassingen ooit 435 km/u gehaald.

Nieuwe opbouw

De Venom F5 zal niet de Lotus Exige als basis nemen, zoals de snelle Hennessey-modellen dat in het verleden wel vaak deden. De auto staat op een eigen chassis en krijgt ook een eigen ontwerp mee. De krachtbron is waarschijnlijk een twinturbo V8 die het moet schoppen tot zeker 1.400 pk. Laat ze er bij Hennessey wel voor zorgen dat de vleugels goed staan, anders stijgt de Venom F5 zonder twijfel op.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer