Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Nu in de kiosk (of abonneer): CARROS Magazine #1-2022

Nog geen abonnee? Kijk dan snel even hier, want voor slechts 42 euro (8 nummers) krijg je elke editie automatisch op je deurmat. Zo mis je geen enkel nummer. Dit staat in CARROS Magazine #1-2022.

Carros configurator: Mercedes-Benz CLS
In 2004 vond Mercedes-Benz de vierdeurs sportcoupé opnieuw uit met de introductie van de CLS. Elementen van het destijds spraakmakende design zijn inmiddels op veel Mercedessen te vinden, maar de CLS blijft het origineel. In 2017 zag alweer de derde generatie het levenslicht en die kreeg vorig jaar een opfrisbeurt. Wij puzzelden ons favoriete exemplaar bij elkaar.

Kort gesproken: Luc Donckerwolke, Genesis (Hyundai)
Genesis begon als een bij ons onbekend topmodel van Hyundai, maar is sinds 2015 een zelfstandig merk. In Zuid-Korea en Noord-Amerika is het al een succes, nu moet het onder leiding van Chief Creative Officer en Chief Brand Officer Luc Donckerwolke ook in Europa een premium merk worden. We spraken hem.

Toyota GR86: feestvreugde
Achterwielaandrijving, handbak, laag gewicht, compact: de Toyota GR86 is gemaakt voor liefhebbers van puur en ongefilterd autorijden. Volgens Erik Kouwenhoven zou hij zelfs zomaar uit kunnen groeien tot een gewilde klassieker, omdat hij slechts twee jaar bij ons blijft. Maar er is een maar.


Zuinige weelde: Range Rover Velar P400e
De wens voor een zo laag mogelijke uitstoot dwong Land Rover om ook de Range Rover Velar te voorzien van een plug-in hybride aandrijflijn. Maar biedt deze P400e uitvoering voldoende om zich te meten met zijn broers zonder stekker? Yuri van Koeveringe zocht het uit.


Geen gewetensbezwaren: Jeep 4XE PHEV gamma 2022
Jeep is niet zomaar één van de veertien merken van het gigantische Stellantis-concern. Hoewel niet de grootste, is het een relatief belangrijke en succesvolle loot aan de stam. Al merken we daar in Nederland niet heel veel van.


Bentley Bentayga Hybrid: we houden het netjes
Zeg nou zelf, een verbruik van één op elf is toch keurig? Althans, wel in de in-your-face super-SUV van Bentley, die schoon aan de haak bijna 2,7 ton weegt en zijn inzittenden het gevoel geeft in de cigar-lounge van een tophotel te zitten.


Michiel Muller, Picnic: “Door Tesla hebben we nu een focus op elektrische auto’s”
In de zes jaar van zijn bestaan heeft online supermarkt Picnic zijn omzet elk jaar zien verdubbelen. Inmiddels actief in meerdere landen is Picnic meer dan een start-up. Topman Michiel Muller stond mede aan de wieg van het concept en is uitgesproken over de toekomst van de autoindustrie. “Tesla heeft voor waanzinnig veel versnelling gezorgd.”


PIZZOCCHERI OF KIMCHI: ALFA ROMEO STELVIO GT JUNIOR VERSUS KIA EV6
Er zijn heden ten dage, zo signaleert Thomas Bangma, automobilisten en autoliefhebbers (niet noodzakelijkerwijs dezelfde soort) die voor een lastige keuze gesteld worden: wat gaan we eten? Doen we nog eenmaal - nu écht de laatste keer hoor! - iets authentieks en lekkers, of gaan we op de gezonde toer?


PARADIJS: MET EEN MERCEDES-BENZ EQS 580 4MATIC AMG DOOR NACHTELIJK PARIJS
Een reportage in de lichtstad Parijs kun je natuurlijk het beste in het donker maken, als de constante verkeersstroom tot rust is gekomen. Fotograaf Volmeyer kwam met het plan en vond een gewillig oor bij Huib de Vries. En zo gebeurde het dat de heren onlangs met ’s werelds meest geavanceerde elektrische auto, een Mercedes-Benz EQS, door de Franse hoofdstad toerden. Noem het een lichtschip in de lichtstad.


“Ik ben nog nooit met een lege accu komen te staan”
De Daily Driver van Silvia Anthonj uit Lelystad is een Tesla Roadster uit 2010.


Mercedes-Benz S 580 E: hoogst haalbaar
Mercedes-Benz positioneert zich met zijn S-Klasse als het hoogst haalbare in de markt. Bij de lancering van de diverse  generaties beschikken de auto’s over de allerlaatste ontwikkelingen, vondsten en innovaties op het gebied van infotainment, navigatie, veiligheid, milieu en tegenwoordig  ook autonoom rijden. Om nog maar te zwijgen over het design en comfort.


De Unieke Defenders van RiverHouse Trading in Almen
Hoewel bij ons vrij onbekend zijn de Land Rovers Defender van RiverHouse Trading vermaard en populair in de VS, Canada en in het Midden-Oosten. Met ‘Proudly built in The Netherlands’ duidelijk vermeld op hun badge gaat het zonder uitzondering om bijzondere creaties, gebouwd in het landelijke Almen. Daar spraken wij eigenaar Michael Bax over het ontwerpen en bouwen van de one-offs.


BMW M5 TOURING (E60/E61) 2005 - 2010
In de jaren 2000 tot 2009 neemt BMW met V10 motoren deel aan de Formule 1. Om het prestige van deze koningsklasse af te laten stralen op de straatauto’s van het Beierse merk, krijgt de vierde generatie M5 ook een heuse tiencilinder onder de kap. Het resultaat: een der meest excentrieke BMW’s ooit.


VOLVO SPORT P1900
Huib de Vries beschrijft het lelijke eendje dat ondanks alle latere verbeteringen nooit de kans kreeg uit te groeien tot een mooie zwaan.


PEUGEOT 404 CABRIOLET
Deze Peugeot 404 is al decennia in het bezit van Frank Kloppert, werd getekend door Pininfarina en gebouwd tussen tussen 1962-1975.

KLASSIEKER TRENDS
Is de belangstelling voor échte oldtimers tanende? Martin van der Zeeuw betwijfelt het en kijkt ook naar de stand van het Nationaal Register Mobiel Erfgoed

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.