Na de civiele versies van de Mercedes C-klasse coupé is nu ook het sportieve topmodel onthuld: de C 63 A" /> Na de civiele versies van de Mercedes C-klasse coupé is nu ook het sportieve topmodel onthuld: de C 63 A"> Na de civiele versies van de Mercedes C-klasse coupé is nu ook het sportieve topmodel onthuld: de C 63 A"> CARROS Magazine - Mercedes C 63 AMG Coupé is los
strictly cars with character

Mercedes C 63 AMG Coupé is los

20 augustus 2015

Na de civiele versies van de Mercedes C-klasse coupé is nu ook het sportieve topmodel onthuld: de C 63 AMG Coupé.

Het model onderscheidt zich meer dan voorheen van de gewone uitvoeringen, onder meer door extra uitgebolde spatborden, een grotere spoorbreedte en grotere wielen. De C 63 AMG Coupé is voorzien van de nieuwe vierliter V8-biturbomotor, naar keuze met 476 of 510 pk. De 476 pk sterke versie sprint in vier tellen van 0 naar 100 km/h en heeft een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h. De AMG S met 510 pk heeft een honderdsprint van 3,9 seconden en is eveneens 250 km/h snel. Bij beide versies kan de topsnelheid worden verhoogd tot 290 km/h door aanschaf van het AMG Driver’s Package.

Om het forse vermogen goed op de weg te krijgen beschikt de C 63 AMG Coupé over een AMG Ride Control onderstel met elektronisch gestuurde schokdempers. De bestuurder kan via AMG Dynamic Select meerdere rijprogramma’s kiezen en de C 63 AMG Coupé heeft een sperdifferentieel op de achteras en dynamische motorsteunen. De C 63 AMG Coupé beleeft zijn publieksdebuut op de Autoshow van Frankfurt (IAA) en zal vanaf het voorjaar van 2106 leverbaar zijn.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer