Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Kia EV6: Confectiekoning

Het design van de Kia EV6 mag hier en daar dan wat schuren, onderhuids is het een capabele en snelle auto. En in de nu toegevoegde GT-uitvoering verslaat het model zelfs met gemak supersportwagens, zo ontdekte Erik Kouwenhoven.

Het is een wat vreemde aanblik: een familiebolide die op het circuit met rokende banden tussen tientallen pylonen drift. Maar het is wel tekenend voor de multifunctionaliteit van de Kia EV6 GT. Want de auto kan eigenlijk alles en is inzetbaar op allerlei ondergronden. En dat maakt ‘m een kekke Koreaan, zowel een 4x4 als sportwagen, zowel een familieauto als ruimtewonder. Eentje waarmee je lokaal emissievrij kunt rijden tegen niet al te idiote kosten. Logisch dus dat Kia de nieuwe GT heeft aangemerkt als vaandeldrager.

Klassieke GT


Kia wilde met de EV6 GT een auto bouwen in de traditie van de klassieke Gran Turismo’s: grote, comfortabele reiswagens met sterke motoren en toch praktisch genoeg voor een vakantietrip met de familie. Snel reizen betekent met een elektrische auto ook snel laden en dat kan de EV6: in theorie is de auto binnen 18 minuten opgeladen van tien tot tachtig procent. Dus als je in de tussentijd een croissant en een cappuccino bestelt moet je nog flink opschieten om die te kunnen verorberen zonder je keel te verbranden. Heel vaak laden hoeft overigens niet: de actieradius bedraagt op papier 424 kilometer.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 6/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.