Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Hongqi E-HS9: Zwaar op de maag

Zijn naam klinkt als een hamburgervariant en de grille is karikaturaal. Maar verder maakt de overdadig luxueuze Hongqi E-HS9 - sinds kort geïmporteerd door Stern - best hongerig, zo concludeert Erik Kouwenhoven na een eerste kennismaking.

Het is jammer dat je bij het zien van de Hongqi meteen denkt aan een schaamteloze Chinese Rolls-Royce rip-off. De visuele overeenkomsten zijn echter niet het gevolg van diefstal van kundige kopieerdrang, maar van het feit dat de Hongqi en de Rolls-Royce Cullinan dezelfde geestelijk vader hebben. De auto is namelijk getekend door Giles Taylor, die in het verleden bij het Britse merk werkte en nu als een overjarige topvoetballer nog even zijn pensioen veilig stelt in Azië.

Decadent

De 5,20 meter lange en twee meter brede Chinese SUV is het vlaggenschip van Hongqi. Het merk komt op termijn in meer smaken naar Europa. De verwachting is dat er eind 2023 en begin 2024 nog twee elektrische Hongqi’s worden geïntroduceerd. Met de decadente E-HS9 wil het merk vooral laten zien waar het toe in staat is, namelijk opulente luxe leveren voor een redelijke prijs. En daarin lijkt het Chinese merk geslaagd, want alhoewel de heritage van het Britse luxemerk Rolls-Royce niet in geld kan worden uitgedrukt, blijft het verschil tussen de 83.950 euro kostende Honqi en de 450.000 euro kostende SUV van het Britse merk aanzienlijk.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 7/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.