strictly cars with character

Een maatje meer: CarSized laat u makkelijk de lengte van auto’s vergelijken

26 januari 2023

Bent u op zoek naar een bepaald formaat auto, dan is het soms makkelijk om meerdere opties direct naast elkaar te zien. Nou dat kan, dankzij de Zwitserse website CarSized.

Dat automodellen door de jaren heen een stuk gegroeid zijn, is duidelijk merkbaar op de CarSized.com. U selecteert een model van pakweg 15 of 20 jaar geleden, zet daar de nieuwste variant naast en de Zwitserse website laat precies zien hoeveel centimeters het scheelt. Een kwart metertje erbij is eerder regel dan uitzondering.

Groeispurt

We nemen met de Volkswagen Polo de proef op de som. Het 5-deurs model van rond de eeuwwisseling is liefst 33 centimeter korter dan 4,07 meter lange huidige model. De hoogte nam dik 3 centimeter toe en de breedte bijna 12 centimeter. En nog specifieker: het laadvolume groeide met 14%.

Breedte

De website laat vanzelfsprekend ook huidige modellen en typen van verschillende merken met elkaar vergelijken. Dat is handig als u op zoek bent naar een auto die net een maatje groter of juist kleiner is dan uw huidige model. Via de vergelijkingsmodule zet u de auto’s virtueel naast elkaar en ziet zo snel hoeveel auto-oppervlakte het scheelt. Naast lengte laat CarSized ook de verschillen in breedte en hoogte zien.

Ruim of ruimer?

Een Audi A4 Avant blijkt 20 centimeter korter dan zijn grotere broer: de Audi A6 Avant. De A6 Avant is bovendien 4 centimeter breder en 3 centimeter hoger. Al met al heb je 11% minder bagageruimte.

Beeld: unsplash.com, Francesca Grima

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer