Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

De juiste voorbereiding voor het spuiten van een auto

Wanneer je graag je auto in een andere kleur wil hebben of gewoon weer netjes in de lak, maar je geen budget hebt om een professionele spuiter het werk te laten doen. Dan is het misschien wel een goede optie om het zelf te gaan doen. Maar waar moet je in grote lijnen rekening mee houden?

Strak maken van de auto

Voordat je met een spuitbus losgaat op jouw auto, wil je er natuurlijk voor zorgen dat de auto er zo strak mogelijk bij staat. Om dit resultaat te behalen zijn er een paar belangrijke stappen. Een belangrijke stap is het verwijderen/schuren van de huidige lak. Het schuren van de lak zorgt ervoor dat de nieuwe lak kan hechten aan de auto. Niet alleen de lak maar eventuele vuller voor het vullen van een deuk kan dan beter hechten. Ook kun je met schuren ervoor zorgen dat de auto zo strak mogelijk wordt, door de imperfecties eruit te schuren. Aangezien schuren een belangrijke stap is voor het spuiten van een auto, wil je natuurlijk wel het juiste schuurpapier ervoor gebruiken. Bijvoorbeeld 3M schuurpapier is een hele bekende.

Voorbereiding op het spuitwerk

Nadat de auto geschuurd is en alle deuken hersteld zijn, ben je een stap dichter bij het spuiten van de auto. Voor het herstellen van een deuk, wordt epoxy gebruikt. Epoxy vult de deuk op en is netjes bij te schuren. Voordat je nu echt kan gaan beginnen met spuiten, zijn er nog een paar kleine dingen ter voorbereiding. Om ervoor te zorgen dat de lak goed hecht, is het ook van groot belang dat de delen die gespoten moeten worden goed ontvet worden. Wanneer de auto niet goed ontvet is zal op sommige plekken de lak niet blijven zitten. En om te voorkomen dat letterlijk alles onder de lak komt te zitten, wordt aangeraden om de plekken die niet gespoten hoeven worden, goed af te plakken voor het beste resultaat.

Het spuitwerk

Nu je klaar ben met de voorbereiding kun je eindelijk aan het echte werk beginnen, het spuitwerk. Om de lak optimaal aan te kunnen brengen kun je het beste dunne lagen lak per keer aanbrengen. Daarnaast is het ook van belang dat de auto in een stofvrije omgeving staat. Hoe lang je het best kunt wachten tussen de lagen in is per lak verschillend, op crop nonpaints kun je veel informatie vinden over lak en schuurpapier.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.