strictly cars with character

De 5 beste nieuwkomers op de New York Auto Show

24 maart 2016
Na het spektakel van Genève eerder deze maand gaat het autonieuws gewoon door. De New York Auto Show heeft namelijk tal van primeurs. Onze top 5.

Genesis New York Concept

Wat Infinity voor Nissan is en Lexus voor Toyota, dat moet Genesis voor Hyundai worden. Soms klinkt dat een beetje sneu een apart label om mee te doen met de grote jongens; desondanks zorgt Genesis met haar New York Concept voor hooggespannen verwachtingen. Volgens het merk is het een luxueuze performancesedan. De eerste schetsen – enorme grille, slanke koplampunits en een coupé-daklijn – mogen er zijn.

Mercedes-AMG C 63 Cabriolet

Mercedes-Benz pakt behoorlijk uit in The Big Apple. Naast de BMW X4-rivaal GLC Coupé staat er ook de Mercedes-AMG C 63 Cabriolet. De 4,0-liter V8 levert 476 pk en wie voor de S kiest krijgt zelfs 510 paardenkrachten standaard. In ruim vier tellen snel je daarmee van 0-100 km/u.

Nissan GT-R

De Nissan GT-R is al weer bijna al een decennium onder ons. En omdat we nog zeker meer dan twee jaar dienen te wachten op zijn opvolger, laat Nissan in New York de GT-R zien met een facelift. Nieuwe spoilers, bumpers en luchtrooster zorgen voor een versterkte aerodynamica. De 3,8-liter twinturbo V6 is verder onder handen genomen en is nu 570 pk sterk.

Chevrolet Camaro ZL1

En op een Amerikaanse autobeurs mag het nodige Amerikaanse geweld niet ontbreken. De Chevrolet Camaro ZL1 met 6,2-liter V8 levert 650 pk en 868 Nm en oogt van top tot teen behoorlijk agressief. De immense grille heeft zelfs een naam gekregen: ‘flow-tie’ om hem niet te verwarren met de opengesperde bek van een opgejaagd dier.

Audi R8 Spyder V10

Met de wind door de haren rijden is altijd heerlijk, maar als je metgezel ook nog eens over een atmosferische V10-motor beschikt, is een kleine tornado nooit ver weg. Dankzij het vermogen van 540 pk snelt de R8 Spyder in 3,6 seconden naar de 100 km/u en het gaspedaal kan worden blijven ingetrapt tot 318 km/u. In september in de showroom.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer