Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Dagelijks gebruik: de Mercedes-Benz 560 SEL van Sytze van Dijk

Met wie hebben wij het genoegen?
"Sytze van Dijk, 43 jaar en woon met mijn gezin in Leeuwarden. Zelfstandig ondernemer."

Welke auto rijdt u?
"Ik rij zakelijk veel in een Peugeot Partner, maar in mijn vrije tijd in mijn Mercedes-Benz 560 SEL."

Waarom koos u voor deze auto?
"Ik ben dol op Mercedes, al sinds mijn kindertijd. Mijn opa heeft mij geïnspireerd, hij nam mij vroeger altijd overal mee naar toe. Ik ben gek op de W126 modelserie, dat is voor mij de mooiste auto die Mercedes ooit bouwde. En ik wilde altijd al het topmodel, de 560 hebben."

Hoe komt u aan dit exemplaar?
"Ik vond hem in Beetsterzwaag via Marktplaats. Ik heb de verkoper direct gebeld, kon langskomen en heb hem meteen gekocht. De man deed er al jaren niets meer mee, want de motor was gescheurd. Ik heb hem de volgende dag opgehaald, het kenteken geschorst en ben gaan sleutelen. Ik ben automonteur van beroep, heb mijn eigen garage, dus voor mij was dit een perfecte kans om een 560 SEL te kopen en rustig op te knappen. Vier jaar zocht ik naar een ander blok, want het moest natuurlijk wel een echt 560-blok zijn. In 2017 reed hij weer en ben ik hem regelmatig gaan gebruiken. Maar hij is nog niet helemaal naar mijn zin. Ik sleutel er af en toe aan en hoop dat-ie deze zomer weer helemaal perfect is."

Waarvoor gebruikt u de auto zoal?
"Vooral voor plezierritten. Als het mooi weer is rijden we vaak in en rond Friesland, lekker toeren met het dak open. Onze dochter breng ik wekelijks naar Sneek, dan rijd ik twee heen en weer, bij voorkeur in de 560. De achterbank is elektrisch verstelbaar, de kinderen vinden dat natuurlijk geweldig. Ze spelen er de hele weg mee als we erin rijden."

Wat biedt met deze Mercedes het meeste plezier?
"Er gewoon in rijden en luisteren naar het geluid van de motor, dat vind ik al geweldig. Maar het is ook gewoon een fantastische auto om te zien!"

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.