Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Dagelijks gebruik: de BMW Z3 van Noud van Rhee

De Daily Driver van Noud van Rhee is de BMW Z3 3.0 Coupé. “De BMW kan nog gewoon op straat voor de deur staan, start altijd en geeft me elke dag kippenvel. Het shooting brake-ontwerp vind ik tijdloos mooi. En dan die motor!”

Met wie hebben wij het genoegen?

"Noud van de Rhee, 54, met mijn gezin woonachtig in Haarlem. Ik werk zelfstandig als organisatie-adviseur in de culturele sector en rij daarvoor het hele land door."

Welke auto rijd je?
"Een BWM Z3 3.0 Coupé met automaat uit 2002."

Waarom koos je voor deze auto?
"Voor het gezin is er een Volvo 245 uit 1991, ook een fantastische auto maar iets heel anders natuurlijk. Ik ben voor mijn werk veel op pad en de Volvo wil ik graag nog lang houden. Om die te sparen koos ik de BMW die al lange tijd op mijn bucketlist stond. Ik rij hem zakelijk, de fiscale youngtimerregeling is dan erg aantrekkelijk. Hiervoor heb ik een paar jaar een Volvo 780 gehad, ook fantastisch maar minder geschikt en best kwetsbaar voor dagelijks gebruik. De BMW kan nog gewoon op straat voor de deur staan, start altijd en geeft me elke dag kippenvel. Het shooting brake-ontwerp vind ik tijdloos mooi. En dan die motor!"

Hoe komt u aan dit exemplaar?
"Ik kocht hem eind 2019 bij Niek Drost in Ruinerwold. De auto is door hen geïmporteerd uit Japan, daardoor kon ik de BTW verrekenen. En de kwaliteit is top. De auto moest toen nog op kenteken, maar kort na de koop brak corona uit en ging Nederland op slot. De RDW ook, dus ik heb wel wat geduld moeten hebben. In de tussentijd is de auto wel helemaal voor me klaargemaakt."

Waarvoor gebruikt u de BMW zoal?
"Op de eerste plaats voor zakelijke kilometers, maar ook privé ben ik er vaak mee op pad. Via Marktplaats kwam ik aan originele dak-fietsdragers en zo was ik vorige week nog met mijn zoontje in Limburg aan het kamperen, compleet met tent en twee mountainbikes. Ik heb er ook al een roadtrip naar de Elzas met mijn vader mee gemaakt en met een vriend toerde ik langs de Moezel. Dan merk je waarvoor de auto echt gemaakt is. Daarnaast was recent een trackday op Zandvoort puur feest, maar dat laat ik bij die ene keer. Want ik ben zuinig op de auto."

Wat is de beste eigenschap van deze auto?
"Zijn veelzijdigheid. Hij is waanzinnig sportief en krachtig, maar niet schreeuwerig - het valt me op dat ik vaker van vrouwen dan mannen complimenten krijg - en hij is nog best comfortabel, met alle luxe aan boord die je maar wenst. Het is ook de perfecte auto voor een lange roadtrip met ruimte voor kampeerspullen achterin. En als ik moe ben van een dag vergaderen, brengt hij me comfortabel thuis. En dan vind ik het altijd een beetje jammer dat ik er al weer ben."

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.