Binnen enkele jaren zal het gamma van Alfa Romeo uit liefst zeven modellen bestaan. Er komt ook een compa" /> Binnen enkele jaren zal het gamma van Alfa Romeo uit liefst zeven modellen bestaan. Er komt ook een compa"> Binnen enkele jaren zal het gamma van Alfa Romeo uit liefst zeven modellen bestaan. Er komt ook een compa"> CARROS Magazine - Compacte Alfa Romeo SUV betrapt
strictly cars with character

Compacte Alfa Romeo SUV betrapt

9 oktober 2015

Binnen enkele jaren zal het gamma van Alfa Romeo uit liefst zeven modellen bestaan. Er komt ook een compacte Alfa Romeo SUV, waarvan een ‘mule’ is betrapt tijdens testwerk.

Zo’n ‘mule’ is een bestaand model - in dit geval een Fiat 500L - waarin de meeste componenten van een nieuwe auto zijn ondergebracht. De compacte Alfa Romeo SUV zal technisch verwant zijn aan de compacte SUV-modellen van Fiat en Jeep, die gelijktijdig worden ontwikkeld. De Alfa krijgt wel een totaal ander design en andere aandrijflijnen om een duidelijk onderscheid te houden tussen de verschillende merken.

Naast de compacte SUV komt er van Alfa Romeo ook nog een groter SUV-model, dat weer nauw verwant is met de Maserati Levante. Daarin zal onder meer een V6-motor te vinden zijn. De twee SUV’s komen tussen 2016 en 2018 op de markt.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer