strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Volkswagen, Infiniti en Daimler

5 september 2016
De Carros Nieuwsflash van maandag 5 september: Volkswagen krijgt claim van oud-bestuurder, de Infiniti Q60 Coupé heeft een prijskaartje en Daimler belooft 9 elektrische modellen tot 2024.

Nieuwe claim voor Volkswagen

Wolfgang Schreiber, oud-topman van Bentley en Bugatti, wil geld zien van Volkswagen. Volgens Schreiber is hij namelijk de uitvinder van de DSG-versnellingsbak. Patenten op zijn naam zouden dat bewijzen. Volkswagen ziet dat overigens ook zo, want het bood Schreiber al 20 miljoen euro aan. De ex-bestuurder wil echter ruim 100 miljoen euro ontvangen. De DSG-transmissie is inmiddels al geplaatst in ruim 4 miljoen auto’s wereldwijd.

Infiniti Q60 Coupé voor net geen 50 mille

De Infiniti Q60 rijdt vanaf volgende maand de showrooms uit, dus ook het prijskaartje van de coupé is bekend. De versie voorzien van een 2,0-liter viercilinder start bij 47.550 euro. Het vermogen van de instapversie bedraagt 208 pk en het koppel loopt op tot 350 Nm. In een later stadium wordt er nog een 3,0-liter V6 met dubbele turbo verwacht die met 407 pk en 475 Nm nog een stuk sportiever is. Zijn prijs is nog niet bekend. De Q60 heeft nadrukkelijk de BMW 4 Serie in het vizier.

Daimler lanceert 9 elektrische modellen tot 2024

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, geeft aan dat het tussen 2018 en 2024 met zeker 9 elektrische aangedreven modellen komt. Bij Mercedes-Benz zou dat moeten leiden tot de EQ-reeks, waarvoor de aftrap waarschijnlijk al aan het einde van deze maand wordt gegeven op de autosalon van Parijs. Daar wil Mercedes een elektrische SUV tonen op basis van de GLC-Klasse.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer