strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Tesla Motors, Jaguar XJ13 en Land Rover Defender

15 augustus 2016
De Carros Nieuwsflash van maandag 15 augustus: sterker accupakket voor Tesla Motors, de Jaguar XJ13 komt wellicht in een oplage van 25 stuks en de Land Rover Defender is zijn pensioen nu al zat.

Tesla Model S en X met 100kWh accupakket

De Models S en X van Tesla Motors lijken binnenkort de beschikking te krijgen over een accupakket dat 100kWh sterk is. De nieuwe topuitvoering belooft de actieradius van de elektrisch aangedreven modellen met circa tien procent te vergroten. De Tesla Model S komt daarmee uit op een reikwijdte van ruim 610 kilometer, de Model X op circa 530 kilometer. Tesla Motors heeft de komst van de P100D nog niet bevestigd, maar uit goedkeuringsgevens van het RDW blijkt weinig twijfel.

Jaguar denkt aan terugkeer XJ13

Dit voorjaar kondigde Jaguar al aan om de rest van de XKSS-serie af te bouwen. De reeks die oorspronkelijk uit 25 modellen moest bestaan, haalde het tot slechts 16 exemplaren na een brand in de fabriek. Eenzelfde lot was ook de XJ13 beschoren. Er zouden er 25 van gebouwd worden, maar niet meer dan één zag het levenslicht. De recente registratie van de naam XJ13 zou er op kunnen wijzen dat Jaguar ook besluit de serie af te bouwen. De XKSS-modellen gaan momenteel van de hand voor minimaal een miljoen Engelse Pond, waarmee de kans levensgroot is dat de eventuele toekomstige XJ13’s ook bijzonder prijzig zullen zijn.

De Defender herleeft vanaf 2019

Goed nieuws voor de liefhebber; de iconische Land Rover Defender speelt voor Heintje Davids. De onverwoestbare offroader leek namelijk na bijna 70 jaar trouwe dienst met pensioen te zijn gegaan, maar Jaguar Land Rover heeft de rechten voor de naam ‘Defender’ opnieuw verkregen. Naar verwachting rollen er vanaf 2019 weer Defenders van de band.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer