strictly cars with character

Carros nieuwsflash: Lexus, Lamborghini en Toyota

9 december 2016
Carros nieuwsflash van vrijdag 9 december: Lexus gunt zijn LS een vijfde generatie, Lamborghini Aventador aan de facelift en van de Toyota GT86 zijn we voorlopig nog niet af.

Nieuwe Lexus LS staat in Detroit

Het vlaggenschip van Lexus – de LS – maakt zijn opwachting op de autoshow van Detrot, begin januari. Daarmee is de LS aanbeland in zijn vijfde generatie en gaat z’n 29e jaar in. De nieuwe Lexus LS zal een coupé-daklijn krijgen, weten de Japanners al te onthullen. Verder krijgt de achterwielaangedreven limousine zijn basis in de vorm van het GA-L platform, waar de LC ook op staat.

Aanscherpte Aventador heet ‘S’

De Lamborghini Aventador hebben we als Coupé en Roadster al in de ‘reguliere variant’ en als extra sterke SV. Het ‘instapmodel’ heeft een vermogen van 700 pk dat hij uit een 6,5-liter V12 haalt, terwijl de Superveloce daar nog eens 50 pk bij optelt. Op de autosalon van Genève wordt de Aventador S verwelkomd als facelift op het vijf jaar oude vierwiel aangedreven model. Verwacht dus nieuwgetekende bumperpartijen en weer iets meer pk’s.

Huidige generatie Toyota GT86 is niet de laatste

De Toyota GT86 - bovenin afgebeeld als GRMN-versie - verkocht in het begin heel goed. Inmiddels zijn de verkopen behoorlijk ingezakt. Dat betekent echter niet dat er geen nieuwe generatie op stapel staat. Per 2019 moet er weer een nieuwe Japanse sportauto de showroom inrijden. Dan staat hij te glimmen naast met BMW ontwikkelde Supra die een jaartje eerder verwacht wordt. De Supra wordt boven de GT86 gepositioneerd.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer