strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Infiniti, Tesla Motors, Ferrari

5 juli 2016
Carros Nieuwsflash: snel nieuws en geruchten uit de wereld van automotive. Dit keer: Infiniti Q50 boven de 400 pk, eerste kiekjes van de LaFerrari Spider en Tesla-Autopilot verwarde vrachtwagen met een verkeersbord.

Topmotorisering voor Infiniti Q50

Infiniti, het luxemerk van Nissan, geeft haar Q50 de beschikking over een 3,0-liter V6 die goed is voor 405 pk. De drieliter met dubbele turbo heeft een koppel van 475 Nm en sprint in 5,1 seconden naar de 100 km/u. Een zeventrapsautomaat is standaard aan boord. De vanafprijs voor Nederland is al bekend: 61.510 euro.

LaFerrari Spider opent het dak

In oktober wordt hij officieel onthuld, maar vandaag werden alvast de eerste foto’s van de open versie van Ferrari’s LaFerrari getoond. De LaFerrari Spider – de naam is nog niet officieel – zal leverbaar worden met een koolstofvezel hardtop en een softtop. Het systeemvermogen van de Spider zal net als de gesloten LaFerrari 963 pk zijn, afkomstig uit een 800 pk sterke V12 en een 163 pk sterke elektromotor. De LaFerrari Spider is al uitverkocht.

Tesla-Autopilot verwarde vrachtwagen met een verkeersbord

Tesla Motors heeft laten weten wat de reden is van het recente Autopilot-ongeval. Volgens de autobouwer verwarde het systeem een overstekende vrachtwagencombinatie met een verkeersbord. De hoge witte zijkant van de aanhanger in combinatie met een radarbeeld dat erg veel leek op een hoog opgehangen verkeersbord zorgde ervoor dat de auto niet remde, maar gewoon rechtdoor reed, met het fatale ongeval tot gevolg, zegt Tesla Motors in een verklaring. Daarbij wijst het erop dat de bestuurder altijd zelf moet blijven opletten als de Autopilot-functie is ingeschakeld.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer