strictly cars with character

Carros Nieuwsflash: Ford, Aston Martin en Jaguar

22 augustus 2016
De Carros Nieuwsflash van maandag 22 augustus: Ford verdubbelt de productie van de GT, Aston Martin Vanquish Zagato komt ook als Volante en Jaguar D-Type met gepeperd prijskaartje.

Ford GT minder exclusief

In twee jaar tijd zou Ford 500 exemplaren bouwen van haar GT. Nu de vraag naar de Amerikaanse supercar flink het aanbod overstijgt, doet Ford water bij de wijn. De productieperiode van de GT wordt met twee jaar verlengd, zodat meer van de 6.506 oprecht geïnteresseerden – zoveel orders stroomden er immers bij Ford binnen – kans krijgen er eentje te bemachtigen. De Ford GT kost in Nederland circa 600.000 euro.

Aston Martin Vanquish Zagato ook als Volante

Het was weer goed toeven in het Californische Pebble Beach dit weekend. Onder de wereldprimeurs tijdens het beroemde concours d’elegance was onder meer de Aston Martin Vanquish Zagato Volante, de zonnige variant van de dit voorjaar onthulde Aston Martin Vanquish Zagato Coupe. De Volante wordt net als de Coupe voorzien van een 600 pk sterke 6,0-liter V12. Ook het aantal stuks dat gebouwd wordt ligt gelijk aan de gesloten variant: 99 stuks.

Grof geld voor een Jaguar D-Type uit 1955

Tijdens een veiling van Sotheby’s dit weekend in Monterey werd er flink geboden op diverse klassiekers. Autoverzamelaars hadden bijvoorbeeld 13,75 miljoen dollar voor de eerste Shelby Cobra, al spande de Jaguar D-Type uit 1955 de kroon. Voor de D-Type die in 1956 op Le Mans met de winst aan de haal ging, werd 21,78 miljoen dollar geboden.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer