Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

CARROS Configurator: Mercedes-Benz CLS

In 2004 vond Mercedes-Benz de vierdeurs sportcoupé opnieuw uit met de introductie van de CLS. Elementen van het destijds spraakmakende design zijn inmiddels op veel Mercedessen te vinden, maar de CLS blijft het origineel. In 2017 zag alweer de derde generatie het levenslicht en die kreeg vorig jaar een opfrisbeurt. Wij puzzelden ons favoriete exemplaar bij elkaar.

1. CLS 450 4MATIC (105.611 EURO)

Elektrische of plug-in hybride versies zoekt men tevergeefs in het gamma van de CLS. De meeste motorversies maken wel gebruik van mild hybridetechniek. Er is keuze uit benzine- en dieselmotoren. De machines hebben in de afgelopen jaren wel aan inhoud en aantal cilinders ingeleverd, maar dat is gecompenseerd door drukvulling, oftewel een turbo. We gaan hier voor een zescilinder benzinemotor: de CLS 450 4Matic metpermanente vierwielaandrijving.

2. COTE D’AZUR LICHTBLAUW (6.086 EURO) MET 20 INCH MULTISPAAK WIELEN (1.089 EURO)

Elke CLS wordt momenteel geleverd als AMGLine, dus met zaken als privacy glass, een mooiere grille en een interieur in sportieve AMG-stijl. Voor de exterieurkleur selecteren we het prachtige Cote d’Azur lichtblauw, want de elegante CLS verdraagt lichte tinten erg goed. We vervangen ook de vijfspaaks 19 inch-wielen voor 20 inchers. De wielen zelf kosten slechts 1.089 euro extra, maar omdat de grotere wielen voor een wat hogere CO2-uitstoot zorgen stijgt de BPM met - ja echt - 4.480 euro.


3. GLAZEN SCHUIFDAK (1.361 EURO)

Omdat het in de CLS met zijn lage zijruiten soms wat donker aanvoelt, vinken we het ‘sliding sunroof’ aan voor 1.361 euro. Wat ons betreft hoort een schuifdak overigens in elke auto thuis.

4. NAPPALEER IN NEVAGRIJS/MAGMAGRIJS (871 EURO)

Bij de modieuze verschijning van de CLS past ook een heldere tint voor de standaard leren bekleding. Daarom zetten we een kruisje bij nappaleer nevagrijs/magmagrijs voor het eigenlijk best sympathieke bedrag van 871 euro.

5. STOELVENTILATIE (895 EURO) EN PREMIUMPAKKET (1.803 EURO)

Wie ooit stoelventilatie had, wil nooit meer zonder. En dus selecteren we dat in de configurator voor 895 euro. Je zit dan automatisch vast aan het Premiumpakket met praktische extra’s als comfortsluiting voor de kofferbak en een 360 graden parkeercamera. Bovendien zit daarin het Burmester surround sound system, zo’n beetje het beste op het gebied van audio, en dat stond toch al op ons verlanglijstje.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.