Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

'BMW werkt aan plug-in hybride supercar'

Volgens het Britse Autocar werkt BMW aan een hybride sportwagen die boven de i8 en 8 Serie in het modelgamma komt.

Autocar sprak onlangs met BMW-bestuurder Klaus Fröhlich en volgens de Britten hintte Fröhlich op de komst van een supersportwagen “als je een ingenieur bent wil je, eenmaal in je leven, een supersportwagen maken”. Om daar vervolgens aan toe te voegen dat een deel geëlektrificeerde aandrijflijn dan voor de hand ligt.

Fröhlich zei ook tegen Autocar dat BMW alle ingrediënten in huis heeft om een bijzondere supersportwagen te bouwen. Fröhlich noemt het koolstofvezel chassis van de i8, de compacte en krachtige elektrische aandrijflijnen en de zeer potente brandstofmotoren. “Als je het slim doet, dan combineer je ze in een waar performance pakket”.

2023

Autocar denkt dat zo'n sportieve plug-in hybride al in 2023 de weg op kan en verwacht dat het vermogen wel eens op 700 pk kan liggen. Autocar spreekt van een zescilinder krachtbron in combinatie met een 200 pk sterke electromotor. Daarmee laat de nieuw plug-in hybride sportwagen de i8 en M8 achter zich.

M

Fröhlich wist Autocar ook te melden dat de M divisie in de toekomst voor elektrificatie gaat kiezen. In eerste instantie zal het alleen om plug-in hybrides gaan, omdat volledig elektrische M-modellen te zwaar zouden worden. “Ze moeten niet alleen snel accelereren op het rechte stuk, maar ze moeten ook uit de voeten kunnen met bochten en op het circuit. Gewicht is een dus een issue.”

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.