Overslaan en ga direct naar de inhoud
Socials

Alfa Romeo Tonale: weg omhoog

Daar staat hij dan, opgesteld in een hip Rotterdams designhotel: de langverbeide Alfa Romeo Tonale. Het werd stilaan tijd, zullen we maar zeggen.

Nee, we gaan het hier nou eens niet hebben over de verkoopcijfers van de Alfa’s Giulia en Stelvio. Van laatstgenoemd model heb ik er onlangs in Zwitserland gelukkig weer genoeg zien rondrijden om hoop te houden, hoop dat het prachtige merk zijn 120-jarige bestaan op gepaste wijze zal kunnen vieren (de teller stat nu op 111 jaar…), met een mooie range meer of minder geëlektrificeerde auto’s.

De Tonale - niet geheel toevallig vallend in het meest succesvolle segment van dit moment - is de eerste Alfa Romeo met elektro-ondersteuning in de aandrijflijn. Zodat de lange weg terug omhoog (leidend naar de Passo del Tonale) wat makkelijker wordt, zullen we maar zeggen. De klim is een stuk later aangevangen dan oorspronkelijk de bedoeling was, omdat Jean-Philippe Imperato (de nieuwe, van Peugeot afkomstige Alfa-CEO) niet tevreden was over het toen onder zijn voorganger tot volle wasdom gekomen project. De ‘perceived quality’ moest omhoog en bovendien waren de rijeigenschappen en de (elektrische) prestaties nog niet op het door Imperato gewenste niveau. Welnu, met de kwaliteitsbeleving zit het inmiddels wel goed, konden we vaststellen tijdens een statistische presentatie. Op de zwevende middenconsole na voelt het allemaal solide aan en ziet het er ook nog eens prachtig uit. Dit is weer zo’n auto die je alleen al voor het interieur wilt kopen.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 3/2022. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacybeleid.