strictly cars with character

Dit zijn de meest gehuurde auto's op vakantie

5 maart 2024
Stiekem denken we alweer aan de vakantie. Lekker touren op een zonnig eiland, of de buitenlucht opzoeken in de bergen. Wat je ook gaat doen: een auto huren op vakantie is altijd een goed idee. Maar welke auto’s zijn het populairst? Welke modellen kunnen we je zeker aanraden?

Toyota Aygo

Wanneer je op zoek bent naar een auto die je voor een lage prijs kunt huren op vakantie, kun je de Toyota Aygo zeker in overweging nemen. Onder de autoverhuurders is dit model populair, omdat het zo’n voordelige auto is. Het is een kleine auto met slechts 4 zitplaatsen en 5 deuren, maar vaak heb je ook niet meer nodig op vakantie. De auto is handgeschakeld, rijdt op benzine en is voorzien van een airco, wat prettig is als je op een warme bestemming bent. Wil je een auto huren? Dan is de Toyota Aygo een goed idee.

Dankzij zijn kleine formaat is ergens parkeren helemaal geen probleem. Je past overal feilloos tussen. Op die manier kun je zelfs de meest intieme plekken van je vakantiebestemming ontdekken.

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is een van de meest gehuurde auto’s op vakantie. Het is een zogenoemde ‘Groep B auto’. Dat houdt in dat de auto comfortabeler en luxer is dan andere auto’s. Je betaalt er misschien ook iets meer voor, maar dat is het zeker waard. De auto is erg ruim van binnen en is voorzien van een airco. De auto zelf rijdt op benzine, waardoor je praktisch op elke plek kunt tanken. Je kunt ook kiezen voor een Volkswagen Polo die op diesel rijdt.

Een Volkswagen Polo op diesel is een groep C-klasse. Het is iets duurder, maar zeker de moeite waard. De Polo heeft ook genoeg ruimte om onderweg te shoppen of wat boodschappen mee te nemen. Erg handig als je gaat touren in het binnenland van je vakantiebestemming.

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is erg geliefd op vakantie, vanwege zijn grootte. In deze auto heb je maar liefst 7 zitplaatsen. Ideaal voor grote vriendengroepen. De Caddy heeft 5 deuren en rijdt gewoon op benzine. Een goed idee voor als je een busje huren overweegt. Erg comfortabel is dat de Caddy is voorzien van airco. Daardoor kun je er dus ook prima mee door warme gebieden rijden, zonder dat je het echt heet krijgt.

Het is een klassieker onder de autoverhuurbedrijven, en om een goede reden: het rijdt zeer comfortabel en kan de meest extreme wegen aan. Ook leuk om mee door bergachtig gebied te rijden en onontgonnen grond te ontdekken, dus.
 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer