strictly cars with character

Drie kleine dingen om de waarde van je auto te behouden

30 januari 2024

Een nieuwe auto kopen is leuk, maar ook behoorlijk duur. Daarom is het slim wanneer je een nieuwe auto hebt, deze vooral goed te onderhouden. Sommige kleine zaken lijken niet heel nuttig, maar deze zijn wel goed om te doen. Wanneer je deze namelijk laat verslonzen kunnen de gevolgen op lange termijn groot zijn. Ook zijn er kleine zaken die optisch een behoorlijke invloed hebben. Welke kleine dingen bij een auto van groot belang zijn? Lees snel verder. 

  1. Sterretje eruit 

De kosten van een sterretje repareren vallen vaak reuze mee, maar kunnen grote schade voor de toekomst voorkomen. Een klein sterretje lijkt soms niets, maar kunnen in de toekomst grote gevolgen hebben. Mensen denken vaak dat het lang duurt om een sterretje te repareren, maar dat is absoluut niet het geval. Ook de kosten zijn niet hoog, maar de kosten die je in de toekomst ermee kunt voorkomen dus wel. Dus een kleine moeite waarmee je veel gedoe in de toekomst kunt voorkomen.  

  1. Goed gepompt 

Nog een onderhoudsaspect waar wel eens snel overheen wordt gestapt, zijn die van goede banden. Zowel de hardheid van de banden als de kwaliteit zijn zeer belangrijk. Wanneer de banden niet goed opgepompt zijn, zul je zien dat je brandstofverbruik ontzettend toeneemt. Daarnaast is het zo dat de kans op een ongeval enorm toeneemt, met banden van slechte kwaliteit. Dus investeer in goede banden, dan ben je veilig onderweg en voorkom je onnodige kosten. 

  1. Goed gepoetst 

Een goede poetsbeurt van je auto is niet alleen mooi, maar het is ook daadwerkelijk veel beter voor de auto zelf. Wanneer je veel op pad bent, merk je namelijk al snel dat er veel vuil op de auto blijft kleven. Dat is niet alleen modder, maar ook zaken die op de weg liggen zoals olieresten en zout. Wanneer je dit niet periodiek verwijdert, zul je zien dat de kwaliteit van je auto snel achteruit gaat. Het gaat roesten en zorgt voor grotere schade. Dus af en toe je auto door de wasstraat halen voelt als luxe, maar zorgt er ook echt voor dat het zijn waarde behoudt. 

Kortom, investeer in je auto. Niet alleen op het moment van aankoop maar juist ook op de momenten wanneer je eigenlijk denkt dat dat niet nodig is. Goed onderhoud voorkomt dat je je auto snel moet afschrijven. Ook wanneer je zelf een nieuwe wilt aanschaffen is goed onderhoud aan te raden, de occasion waarde blijft veel hoger en dit gaat je later dus ook weer veel geld opleveren. En de tijd die het kost? Met de innovaties van vandaag de dag wordt dat steeds minder.  

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer