Ga je tijdens deze winter op bezoek bij familie, of een weekendje weg met je partner? Zeker als je een " /> Ga je tijdens deze winter op bezoek bij familie, of een weekendje weg met je partner? Zeker als je een "> Ga je tijdens deze winter op bezoek bij familie, of een weekendje weg met je partner? Zeker als je een "> CARROS Magazine - Autodieven slaan het liefst toe in de wint
strictly cars with character

Autodieven slaan het liefst toe in de winter: zo verminder je het risico

18 januari 2024
Ga je tijdens deze winter op bezoek bij familie, of een weekendje weg met je partner? Zeker als je een bijzondere auto hebt, is het belangrijk om goed op te letten waar je je auto neerzet. De donkere wintermaanden zijn namelijk erg populair bij autodieven en inbrekers, doordat ze makkelijker ongezien hun slag kunnen slaan. In dit artikel vertellen we hoe je je auto zo veilig mogelijk parkeert.

In november loopt je auto veruit het meest risico op een inbraak: zo’n 20% meer dan de rest van het jaar. Maar ook tijdens de opvolgende donkere maanden is het opletten geblazen. Een autoruit intikken is namelijk zo gedaan! Met de onderstaande tips maak je je auto een minder aantrekkelijk doelwit.
 
  1. Neem alle kostbare spullen mee
Een los navigatiesysteem, telefoon of kerstcadeaus: een leuke buit voor een inbreker! Zorg dus dat je alle waardevolle spullen altijd mee neemt als je je auto ergens parkeert, zelfs als het geen langdurig bezoek is. Berg items ook niet zomaar op in je dashboardkastje, maar laat deze leeg en open staan als je de auto verlaat. Zo zien dieven en inbrekers dat er niets kostbaars in de auto ligt.
 
  1. Parkeer op een goed verlichte plek
Voor criminelen is het grootste voordeel aan de winter dat het sneller donker wordt. In het donker worden ze namelijk een stuk minder snel betrapt. De politie raadt daarom aan om je auto op een goed zichtbare en verlichte plek te parkeren. Zo kunnen dieven minder snel ongezien wegkomen met je spullen of zelfs de hele auto.
 
  1. Gebruik extra alarmsystemen
Veel moderne auto’s hebben al een goed ingebouwd alarmsysteem. Toch kan extra beveiliging nooit kwaad: bijvoorbeeld een voertuigvolgsysteem.

Wil je een autoverzekering die inbraak en diefstal ook dekt? Om dit af te sluiten is voldoende beveiliging en een goed alarmsysteem zelfs een voorwaarde. Bij klassieke auto’s zoals oldtimers is dit al helemaal belangrijk, aangezien alarmsystemen bij oldtimers vaak te wensen overlaten. Het is daarom verstandig om je autoverzekering te vergelijken op deze voorwaarden.
 
  1. Keyless entry? Berg ‘m goed op
Het signaal waarmee een auto van een afstand open en dicht kan, is voor inbrekers en dieven te onderscheppen en versterken als je niet de juiste maatregelen neemt. Bewaar de keyless entry daarom op voldoende afstand van je auto in een metalen blik of RFID-hoes om het signaal te blokkeren.
 
  1. Apparaten in de auto uitschakelen
Als er elektronische apparaten in je auto liggen die je echt niet mee kan nemen, schakel ze dan altijd volledig uit. Het bluetooth-signaal kan namelijk opgevangen worden, waardoor inbrekers gelijk weten dat er in jouw auto een mooie buit op hen ligt te wachten. Maak het ze dus niet te makkelijk!


Veilig op reis
De wintermaanden zitten bomvol festiviteiten. Je wilt deze feestelijke periode natuurlijk niet laten verpesten door een onverwachte tegenvaller zoals een auto-inbraak of zelfs een diefstal. Helemaal voorkomen kan je het nooit, maar met de bovenstaande tips maak je de kans zo klein mogelijk en kan je écht genieten van de feestdagen.
 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer