strictly cars with character

Auto kopen; hoe houd je het betaalbaar?

19 december 2023

Een auto hebben en onderhouden lijkt wel voor steeds minder mensen weggelegd. Niet omdat mensen het niet meer willen, vooral omdat de kosten en voordelen niet meer opwegen tegen de nadelen. Dit heeft enerzijds te maken met de toenemende lasten zoals meer belasting, verzekeringspremie en parkeerkosten, maar ook met de minder wordende behoefte. Dat komt bijvoorbeeld doordat mensen meer thuiswerken en ook de verbeteringen binnen het openbaar vervoer spelen een rol. Wil jij als liefhebber wel een auto tot je beschikking hebben en vraag je je af hoe je dit voordelig houdt? Lees snel verder.  

De aanschaf 

Een aantal jaren geleden waren elektrische auto’s er alleen voor mensen die een lease auto van de zaak kregen, of bereid waren een behoorlijk duit in het zakje te doen voor een nieuwe auto. Maar doordat de elektrische en hybride auto’s nu alweer een aantal jaren meegaan, neemt ook het aanbod van occasions op deze markt snel toe. Kijk bijvoorbeeld eens bij het aanbod van de occasions in Almere. Volop keuze tegen vriendelijke prijzen. Ongeacht de maatregelen van de overheid is het voordelig om voor een elektrische auto te gaan, want wellicht wordt elektrisch rijden niet goedkoper maar ‘normaal’ rijden wordt wel steeds duurder. Let daar dus ook goed op bij de aanschaf en focus niet alleen op de eenmalige prijs. 

Vaste lasten 

Zoals hierboven al aangegeven heb je bij auto’s ook te maken met vaste lasten die iedere maand of ieder jaar weer terugkomen. Denk aan de kosten van verzekering, belasting en parkeervergunningen. Kijk eens scherp naar deze kosten en kijk of het niet lager kan. Zeker de verzekeringen zijn vaak over te sluiten naar goedkopere opties. Ook de varianten binnen verzekeringen zijn er tegenwoordig volop. Denk aan verzekeren per kilometer, vaak veel goedkoper. Zeker wanneer er volop thuisgewerkt wordt!

De inkomstenkant 

Naast dat je de focus bij het hebben en aanschaffen van een auto kunt leggen op de kosten die het met zich meebrengt, kun je ook gaan kijken daar de inkomstenkant. Wanneer jouw auto regelmatig stilstaat is het slim eens te kijken of je hier niet wat geld mee kunt verdienen door hem af en toe uit te lenen. Dit kun je eenvoudig doen door je auto af en toe te verhuren via een gerenommeerd en betrouwbaar platform zoals SnappCar. Zij regelen alles voor je qua verzekeringen en aansprakelijkheid. Het enige wat jij hoeft te doen is je auto aanbieden en zorgen dat die er prima uitziet wanneer je hem uitleent.  

Kortom; het hebben en houden van een auto kan nog steeds voor een prima prijs, maar er zijn wel andere stappen nodig dan vroeger. Maar je auto je als autoliefhebber laten afpakken, dat is zeker niet nodig!

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer