strictly cars with character

Dure auto verzekeren 

15 december 2023

Als je een dure auto gaat verzekeren, zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Dure auto’s herken je vaak aan de hoge kosten, hightech functies en sterke motoren. Hiervoor heb je vaak een uitgebreidere dekking nodig dan voor een goedkopere auto. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van het verzekeren van een dure auto in Nederland.

Premie verzekering dure auto

Verschillende factoren bepalen de hoogte van de verzekeringspremie voor je dure auto. Denk aan de waarde van de auto, je rijervaring, de genomen beveiligingsmaatregelen en het beoogde gebruik van de auto. Het is essentieel om deze factoren te begrijpen om de beste deal voor je verzekering te krijgen.

  1. Waarde van de auto: Hoe duurder de auto, hoe hoger de premie. Dure auto's hebben een hogere vervangingswaarde, wat betekent dat de kosten van reparatie of vervanging aanzienlijk hoger zijn. Dit leidt tot een hogere premie.

  2. Rijgeschiedenis: Hoe meer jaar je hebt gereden zonder schade, hoe meer korting de verzekeraar geeft op je premie. 

  3. Beveiliging: Extra beveiligingsmaatregelen kunnen de premie verlagen. Luxe auto's zijn aantrekkelijker voor dieven, wat een hoger risico betekent voor de verzekeraar.

  4. Persoonlijk gebruik: Hoe je de auto gebruikt, beïnvloedt de premie. Denk aan het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Hoe meer kilometers je rijdt, hoe groter de kans op schade en hoe hoger dus je premie.

Tips verzekering dure auto afsluiten

Bij het afsluiten van een verzekering voor je dure auto zijn er enkele belangrijke tips die je helpen om de beste dekking tegen de meest voordelige prijs te krijgen. Van het zorgvuldig lezen van de polisvoorwaarden tot het overwegen van een hoger eigen risico, deze tips zijn cruciaal voor het vinden van de beste verzekering.

  1. Verzeker je dure auto allrisk: Is de waarde van jouw auto 70.000 euro of meer? Dan is jouw auto volgens de verzekeraars een dure auto. De reparatiekosten van een dure auto lopen flink op. Daarom is het verstandig om een allrisk autoverzekering te kiezen. Zo ben je verzekerd voor schade die je bij andere voertuigen veroorzaakt, maar ook voor veel schade aan je eigen auto.

  2. Vergelijk autoverzekeringen: De premies voor autoverzekeringen verschillen sterk. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. “Ga daarom elk jaar je autoverzekering vergelijken. Zo heb jij de voordeligste autoverzekering die het beste past bij jouw behoeften”, adviseert Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

  3. Check de beveiliging: Verzekeraars stellen vaak aanvullende eisen aan de beveiliging van je dure auto. De kosten aan schade lopen flink op bij diefstal of inbraak. Voldoet jouw dure auto niet aan de beveiligingseisen van de verzekeraar? Dan is het mogelijk dat je bij diefstal een lager bedrag of zelfs helemaal niets krijgt uitgekeerd. Check daarom altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Vaak is een SCM Klasse Voertuigvolgsysteem een vereiste (voorheen SCM-klasse 4/5).

In dit artikel hebben we de belangrijkste zaken besproken die komen kijken bij het verzekeren van een dure auto. Doe er je voordeel mee, zodat jij je dure auto op de best mogelijke manier verzekert!

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer