strictly cars with character

Allard Kalff in gesprek met Henk de Jong

15 december 2023
Er zijn van die adressen die je nooit meer vergeet. Zoals bijvoorbeeld: De Ferrarilaan 2 in Oud-Beijerland. Natuurlijk zou daar dan ook een dealer moeten zitten van Il Cavallio Stampete, de auto met het logo van een steigerend paard. Jammer, maar helaas. Toch is er wel degelijk sprake van een Italiaans merk met wielen dat in het pand van Kartstore Benelux wordt vertegenwoordigd.

We hebben het over CRG. De afkorting staat voor de drie namen van de oprichters: Carlo, Roberto en Giancarlo. Zij mogen zich een van de grootste, zo niet de grootste, fabrikant ter wereld noemen als het gaat om karts. Het is dan ook niet zo vreemd dat onder anderen Michael Schumacher, Kimi Raikkonen, Lewis Hamilton en ook onze eigen Max met een CRG geracet hebben om zo stap voor stap hun talent te ontplooien. In de streamline van deze wereldkampioenen rijden nu tal van toekomstige succesvolle coureurs, soms niet veel ouder dan zes jaar, rondjes in hun karts. Maar het rijden in karts staat in schril contrast met alle voorbereidingen, zoals onderhoud, afstellen, schoonmaken, bestellen van onderdelen, transport en slapeloze nachten. Maar gelukkig is er nu Arrive & Drive in combinatie met de Karting Champions League. Een uniek concept als het gaat om karten en het begeleiden van nieuw talent. Bedenker en uitvoerder is Henk de Jong, die ook eigenaar is van MP Motorsport. Allard Kalff, ex-coureur en vandaag de dag een bekende autosportcommentator, wil er alles van weten! “Karting is de basis voor elke coureur die iets wil betekenen in de autosport”, steekt Henk meteen van wal, wanneer hij Allard op sleeptouw neemt door zijn nieuwe bedrijf Kartstore Benelux. “Dus je kan eigenlijk niet jong genoeg beginnen?”, vraagt Allard, als gepensioneerde coureur. Henk: “Ja, eigenlijk precies zoals vroeger met je eerste Dinky Toys. Het moet vooral spelenderwijs gebeuren; je moet er lol in krijgen. En als er iets van talent is, dan is de kans groot dat er ook passie ontstaat. Dat zorgt voor motivatie en progressie.”

Lees verder

Het gehele artikel kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 7/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).
 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer