strictly cars with character

Veel(zijdig) Metropole

12 december 2023
In Druten staat een van onze nieuwste automusea: Metropole. Deze bijzondere collectie kenmerkt zich door een haast bizarre variatie in typen, modellen en bouwjaren. Tot voor kort was dit nog de privéverzameling van Frans van Haren, maar sinds een paar jaar heeft hij de deuren voor het publiek geopend. Wij lieten ons overvallen en kozen uit de 160 auto’s, drie bijzondere exemplaren uit.

Een charmante en behoorlijk zeldzame Autobianchi Y10 AWD met een grote rieten mand op het dak, wordt geflankeerd door een gifgroene Mercedes-Benz AMG GT-R uit 2019 en een E500 uit 1992. Iets verderop staat een rode 2CV met zijn kont naast die van de donkergroene Ferrari 456 van wijlen Prins Bernhard. Twee van de mooiste klassieke Alfa Romeo’s 8C delen de ruimte met drie weinig subtiele Mercedessen G-klasse, terwijl achterin een van de fraaiste Ferrari’s zijn opwachting maakt. Niet minder dan zeventien klassieke Fiats vormen één lange rij, lopend van een eenvoudige 500L uit 1970, via een originele taxi Multipla uit Rome naar de unieke Fiat 1100 TV Padovan. Twee Alfa Romeo’s Montreal, de een oranje, de ander wit, een Chevrolet Nova SS uit ’63 - ooit eigendom van Green Day-zanger Billy Joe Armstrong - en de Pegaso Z102 Touring Berlinetta die onlangs ‘Best of Show’ werd op het Concours Soestdijk. De collectie van Frans van Haren is omvangrijk, excentriek en in zijn veelzijdigheid buitengewoon.

Lees verder

Het gehele artikel kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 7/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).
 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer