strictly cars with character

Autosport ademen

30 november 2023
Ferrari gaf ons eerder dit jaar de Portofino M mee voor een roadtrip naar Spa-Francorchamps. Met de Roma Spider in het programma, is de Portofino M geen lang leven meer beschoren. Maar dat maakt een trip naar het iconische circuit in het hart van de Belgische Ardennen niet minder leuk.

Ze zijn echt wel wat gewend bij café Chez Bertrand, een kleine tien minuten verwijderd van het Circuit de Spa-Francorchamps. Want hier rijdt dagelijks de crème de la crème van de internationale automobielindustrie voorbij op weg naar het circuit in het hart van de Belgische Ardennen. Maar toch worden alle nekken in onze richting verdraaid als de hoogtoerige motorsound van de V8 van onze Ferrari Portofino M het terrasje bereikt. We krijgen duimpjes van de aanwezige Tifosi; het enthousiasme voor de rode Italiaan is voelbaar en dat is niet zo raar. We zijn aangekomen in de natuurlijke habitat van Ferrari. Op uitnodiging van Ferrari gaan we naar de 6 Uren van Spa-Francorchamps, de tweede manche van het Wereldkampioenschap Endurance WEC. De laatste race voor de fameuze 24 Uren van Le Mans wordt door de teams traditioneel gezien als de generale repetitie voor de race op het Franse circuit. Het Ferrari - AF Corse team uit Piacenza, dat al jarenlang als partner in de GT-racerij fungeert, doet mee met twee nieuwe hypercars. Daarmee beleeft het beroemde Italiaanse merk na vijftig jaar zijn rentree op het hoogste podium van de internationale sportwagenracerij. De Ferrari 499P wordt aangedreven door een drieliter zescilinder twinturbo-motor en een elektromotor op de voorwielen. Het vierwielaangedreven prototype van Ferrari levert een maximumvermogen van 500 kW bij een minimumgewicht van 1.030 kilogram. De afdeling Attività Sportive GT, met Antonello Coletta aan het hoofd en Ferdinando Cannizzo als chef techniek, heeft er veel vertrouwen in dat het bij het WEC helemaal goed gaat komen.

Lees verder

Het gehele artikel kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 7/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).
 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer