NVCS, NDIS, ECCS, ABS, LSD, Super HICAS: de afkortingen vliegen je o" /> NVCS, NDIS, ECCS, ABS, LSD, Super HICAS: de afkortingen vliegen je o"> NVCS, NDIS, ECCS, ABS, LSD, Super HICAS: de afkortingen vliegen je o"> CARROS Magazine - Nissan 300ZX Twin Turbo: Playstation
strictly cars with character

Nissan 300ZX Twin Turbo: Playstation

13 september 2023
NVCS, NDIS, ECCS, ABS, LSD, Super HICAS: de afkortingen vliegen je om de oren wanneer je grasduint in de specificaties van de Nissan 300ZX Twin Turbo. Hij heeft zijn eigen jargon, en vooral zijn eigen benadering van de sportwagenmarkt in 1990. Doordravend in technisch vernuft wilde hij de gevestigde orde naar de kroon steken in allround-rijsensatie. Dat levert PlayStation-taferelen op.

‘ Dé sportauto van de jaren negentig.’ ‘Nissan bepaalt het tempo.’ De aanprijzingen uit de categorie ‘Wij van WC-Eend…’ liegen er niet om. Echt niet, want de ooit zo ambitieuze fabrikant trok werkelijk alle registers open om concurrerende machines een veeg uit de pan te geven. Niet voor het eerst overigens: de briljante stamvader 240Z deed dat twee decennia eerder al. De 300ZX Z32 van 1990 tapte echter uit een heel ander vaatje en vormde de ultieme exponent van een denkwijze die in de voorgaande jaren bij de Japanse auto-industrie ontstaan was. Kort gezegd kwam het erop neer dat de ingenieurs de vrije hand kregen om zodanig geavanceerde technologieën uit te dokteren, dat hun werkgevers naar de wereldtop konden doorstoten. Primair om hun reputatie drastisch te versterken, maar dan wel met een oprechtheid die het Japanse volk zo kenmerkt. Geen bluf, geen mooipraterij, geen fabeltjes. Nee, haarzuivere mechanische, hydraulische en elektronische oplossingen - veelal zelfs een combinatie daarvan - om hun paradepaardjes op een grensverleggend niveau te brengen. Functioneel, effectief en feilloos, want het verantwoordelijkheidsgevoel in de Japanse cultuur bereikt bijna een ziekelijk niveau.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 5/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).engen. Functioneel, effectief en feilloos, want het verantwoordelijkheidsgevoel in de Japanse cultuur bereikt bijna een ziekelijk niveau.

 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer