strictly cars with character

Rijden in de nieuwe Maserati GranTurismo Trofeo: náár Carros vóór Carros

2 augustus 2023
Bij het horen van de naam Carros denkt u waarschijnlijk eerst aan het magazine dat al bijna dertig jaar het best gelezen blad is voor liefhebbers van exclusieve auto’s. Weinigen weten dat Carros ook de naam is van een prachtig stadje, gelegen in de heuvels van de Franse Rivièra. Rein de Ruiter en Maurice Volmeyer reden er via de mooiste stuurmanswegen van Frankrijk naartoe in de nieuwe Maserati GranTurismo Trofeo.

Op weg naar Carros dus. Een kleine stad met een grote naam gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. De aanleiding voor ons bezoek is de race voor het ABB FIA Formula E World Championship die dat weekend in Monaco wordt verreden. Maserati heeft ons uitgenodigd te komen kijken. Met motorsport in de genen, is Maserati het eerste Italiaanse merk dat met twee elektrische racers deelneemt aan de Formula E. Maurice Volmeyer oppert om maar gelijk - als we er toch zijn - Carros in de regio Provence Alpes-Côte d'Azur aan te doen, zo’n veertig kilometer van het Vorstendom Monaco verwijderd. Aangezien de honderd procent elektrische Maserati GranTurismo Folgore pas later dit jaar komt, is ons vervoermiddel een benzineversie van de nieuwe GT en moeten we nog even ‘afzien’ met Euro98.

De Maserati GranTurismo Trofeo halen we op bij een dealer in Parijs, met een showroompje waar de Italiaanse schonen bepaald niet tot hun recht komen. Maar binnenkort is dat verleden tijd, bezweert de manager. De Maserati-dealers staan aan de vooravond van een transformatie naar een concept waarbij beleving belangrijker is dan een paar auto’s in een steriele showroom. Monaco krijgt de eerste store die op deze wijze is ingericht; daarna volgen de wereldwijde dealers, waaronder Louwman Exclusive in Utrecht en Driessen in Eindhoven. We verlaten Parijs en rijden naar Grenoble, een kleine zeshonderd kilometer verderop, waarbij we veelal gebruikmaken van tolwegen. Geen ander merk leent zich beter voor een lange, snelle reis, marketeert Maserati. Dus de eerste dag zal onze GT zich als comfortabele reisgenoot moeten bewijzen.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 4/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer