strictly cars with character

(Im)perfectie: Brute Wrangler vs Sam’s Garage Wrangler

17 juli 2023
Zo volmaakt ‘two of a kind’ hadden we het nog niet eerder in de roemruchte geschiedenis van dit magazine! Want hier hebben we in feite twee Wranglers. Maar ze zijn allebei op geheel eigen wijze best bijzonder en vooral nog steeds een Jeep.

Eerst maar eens Brute. Dat uitermate Haagse bedrijf was er tenslotte veel eerder dan Sam’s Garage. En in tegenstelling tot Sam’s Garage is dit bedrijf inmiddels established, zoals dat dan heet. Hoewel dat de meeste van onze lezers zal zijn ontgaan. Niet alleen omdat wij nooit eerder aandacht besteedden aan dit fenomeen, maar ook omdat de eigenaren van Brute nooit zo bezig zijn met het zoeken van publiciteit. Ze zitten in een onopvallend pand op een industrieterrein, dat serieuze klanten evenwel goed weten te vinden en waar je eenmaal binnen en voorzien van goede koffie van de ene in de andere verbazing valt. Ze weten in die fraaie en warme ambiance heel erg goed waar ze mee bezig zijn. Namelijk met het bedienen en tevreden houden van zeer veeleisende autoliefhebbers. Je zou denken dat het een beetje is begonnen met de vele strandtenthouders die al sinds jaar en dag graag met Wranglers rijden, maar dat is niet persé het geval. Er zijn de laatste jaren vooral veel mensen die op zoek zijn naar een beetje imperfectie in hun perfecte leven met een garage vol peperdure, (vrijwel) perfecte auto’s. We hebben twee jaar geleden als eens een Jeep Wrangler (de plug-in 4XE was toen net op de markt) vergeleken met een Mercedes G63 AMG en laatstgenoemde bestempelden we als een auto voor de jetset. Welnu, Brute verkoopt inmiddels via de bijna veertig dealers in Europa wereldwijd auto’s aan mensen die ruimschoots in deze categorie vallen (en ook aan mensen die een paar ton aan een auto kunnen uitgeven, maar daar niet mee te koop lopen).

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 3/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).


 

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer