strictly cars with character

MINI Electric Cabrio: fluisterfeestje

14 juli 2023
Voor de leukste varianten moet je vaak geduld hebben tot aan het einde van de levenscyclus van een model. Bij Mini is dat niet anders, want daar wordt de huidige generatie uitgezwaaid met een elektrische cabrio die in gelimiteerde oplage gebouwd wordt, in Nederland. Alleen dat vonden we al reden genoeg om nader kennis te maken met de Mini Electric Cabrio, die in andere landen overigens Mini Cooper SE Convertible wordt genoemd.

In de zomer van 2022 liet Mini voor het eerst een elektrische cabrio zien. Eenmalig, bezwoer het merk toen. De positieve reacties zouden ertoe hebben geleid dat het merk besloot een kleine serie te produceren. Het merk presenteert dat bijna als een spontaan idee; het besluit om de elektrische cabrio op de markt te brengen, zou slechts acht maanden voor onze testrit op Mallorca genomen zijn. We hebben enige moeite om dat te geloven, omdat grote autobedrijven doorgaans nou eenmaal de flexibiliteit van een loden deur hebben. Volgens Mini is het mogelijk omdat VDL Nedcar er de lenigheid voor heeft. De reguliere elektrische Mini wordt in het Verenigd Koninkrijk gebouwd, maar die fabriek had niet de mogelijkheid om op korte termijn zo’n uitzwaaimodel te produceren. En dus komen de 999 exemplaren van de elektrische cabrio allemaal uit Limburg: Born in Born, zoals Mini het noemt. 

De reguliere Mini Electric, die er alleen als driedeurs is, groeide uit tot een succesnummer. “Nu, drie jaar na introductie, is een op de vijf in Europa verkochte Mini’s een volledig elektrische Mini. In Nederland is dit zelfs al ruim een op de vier. Dit succes heeft ons aangemoedigd om binnen een paar maanden een kleine serieproductie op te zetten voor de Mini Electric Cabrio”, vertelt Mini-baas Stefanie Wurst, die voordat ze de leiding over Mini kreeg directeur van BMW Group Nederland was.

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 3/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer