strictly cars with character

Alfa Romeo Giulia/Stelvio facelift: uitstel van executie

10 juli 2023
Alfa Romeo rekt het leven van het fraaie duo Giulia/Stelvio tot een jaar of 10, met een goed gelukte facelift en een ‘hoogstnoodzakelijke’ update van de ‘Human-Machine Interface’. Liefhebbers van echte Alfa’s kunnen naar alle waarschijnlijkheid nog een jaar of drie een irrationele bestelling plaatsen.

De nieuwe Full-LED Adaptive Matrix koplampen verwijzen qua vorm naar die van de S.Z., ook wel bekend als ES30 oftewel ‘Il Mostro’. Ik verwijs liever naar het feit dat de Giulia en de Stelvio gebaseerd zijn op een prachtig en peperduur platform waarvan de enorme ontwikkelingskosten (enkele miljarden) zelfs na tien jaar productie bij lange na niet zullen zijn terugverdiend. Dat wegens zeer teleurstellende verkoopaantallen. Maar.., in dat opzicht is er eindelijk goed nieuws te melden: de verkoopcijfers plussen in sommige landen met honderden procenten. Je moet die duizelingwekkende toename in verkoopaantallen uiteraard wél in het juiste perspectief zien. Als je het eerste kwartaal van 2022 slechts enkele tientallen auto’s registreerde en het waren er dit jaar ruim honderd, dankzij de Tonale, dan..… geeft dit mannen en vrouwen met een cuore sportivo uiteraard moed. Wat Nederlandse Alfa-liefhebbers in het bijzonder goed zal doen, is het feit dat deze facelift is uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van landgenoot Bob Romkes. Top-job Bob!

Lees verder

Het gehele artikel en nog veel meer foto’s kunt u teruglezen in CARROS Magazine nr. 3/2023. Nooit iets missen? Neem nu een extra voordelig jaarabonnement (8 nummers).

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer