strictly cars with character

Elektrische Aston Martins krijgen aandrijflijn van Lucid

28 juni 2023
Aston Martin introduceert in 2025 haar eerste volledig elektrisch model. Lucid Motors zal dan de leverancier van de aandrijflijn zijn.

Met een actieradius van bijna 840 kilometer is de Lucid Air een van de toonbeelden van comfortabel elektrisch rijden. Bovendien is de Air met een sprint van 0-100 km/u in dik 2 seconden razendsnel. Techniek waar Aston Martin wel oren naar heeft blijkt nu. In ruil voor een 3,7 procent van de aandelen levert Lucid Motors voortaan haar elektrische aandrijflijnen aan de Britten.

Aston Martin werkt momenteel aan een modulair platform voor batterij-elektrische voertuigen, waar de aandrijftechniek op geplaatst zal worden. Het platform stelt Aston Martin in staal om zowel sportauto’s, Grand Touers en SUV’s te bouwen. Zelfs een elektrische opvolger van de  Valkyrie kan op de modulaire architectuur komen te staan.

In het verleden werkte Aston Martin al veel samen met Mercedes-Benz voor haar benzinemotoren. Die samenwerking blijft voorlopig nog doorlopen, meldde Aston Martin recent. Mercedes is immers voor ongeveer 9 procent eigenaar van de het Britse merk.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer