strictly cars with character

Lamborghini Revuelto: hybride geweld

23 juni 2023
Lamborghini heeft weer een topmodel, na de uitvaart van de Aventador eind vorig jaar. De nieuwe krachtpatser in het gamma is de Revuelto: een plug-in hybride met maar liefst 1.015 pk aan vermogen. Het merk koppelt een atmosferische 6,5-liter V12 aan drie elektromotoren van 150 pk elk. Twee van die motoren drijven de voorwielen aan, de derde bekommert zich over de achterwielen. Lamborghini laat het trio samenwerken als de bestuurder daarom vraagt. In de basis staan namelijk voornamelijk de voorste elektromotoren de V12 bij.

Vlucht voorwaarts

1.015 pk: dat vraagt om sprintgeweld. In 2,5 seconden is de 100 km/h bereikt en zeven tellen na de start, wijst de teller 200 km/h aan. De topsnelheid is eveneens imposant: ruim 350 km/u. De drie elektromotoren aan boord maken de Revuelto een stuk zwaarder dan de Aventador. Toch deert zijn gewicht van 1.772 kilogram hem nauwelijks, gezien het surplus aan vermogen. Lamborghini houdt de Revuelto bovendien enigszins slank door heel veel koolstofvezel in de auto te stoppen.

Van timide naar luid brullend

Twee draaiknoppen die op het stuur zitten laten zich in liefst dertien standen zetten, gelijk aan het aantal rijmodi van de Lamborghini Revuelto. In de mildste Città-modus rijd je voornamelijk elektrisch en is het vermogen beperkt tot slechts 180 pk. Draai je de knop de andere kant op, dan biedt de Corsa-instelling je het sublieme: 1.015 pk aan woest trappelende elektro- en benzinepaarden.

Volg @CARROS.CARSMAGAZINE voor de vetste auto content, nieuwtjes en meer